Ο Εντι Ράμα για την ΑΟΖ

«Είναι ένα θέμα το οποίο έχουμε όλη την πρόθεση να το λύσουμε και το ίδιο ενδιαφέρον να βρεθεί μια λύση εκφράζει και η γείτονά (χώρα) μας», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

  • Real.gr
Ο Εντι Ράμα για την ΑΟΖ
Το θέμα της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών συζήτησαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου όπως ανέφερε ο ίδιος Εντι Ράμα μιλώντας στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό TOP Channel.

"Είναι ένα θέμα για το οποίο οι θέσεις μας είναι πια γνωστές, είναι ένα θέμα το οποίο έχουμε όλη την πρόθεση να το λύσουμε και το ίδιο ενδιαφέρον να βρεθεί μια λύση εκφράζει και η γείτονά (χώρα) μας. Είμαι σίγουρος ότι με καλή θέληση και με αμοιβαία εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ζήτημα που δεν επιλύεται".

Ο Εντι Ράμα ξεκίνησε διπλωματική εκστρατεία χωρίς να αναλάβει ακόμη επισήμως τα καθήκοντά του , καθώς η νέα κυβέρνηση της Αλβανίας θα ορκιστεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Επισκέφτηκε ήδη τη Ρώμη, την Αθήνα και την Αγκυρα, με την Τουρκία να κάνει λόγο για ενισχυμένες και στρατηγικές σχέσεις με την Αλβανία και με τη Ελλάδα να δηλώνει ότι οτι υπουργός εξωτερικών Ε. Βενιζέλος θα επισκεφτεί το φθινόπωρο τα Τίρανα.

Στη συνέντευξη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κάνει λόγο για ένα νέο κεφάλαιο που ανοίγει στις διμερείς σχέσεις " ύστερα από μια περίοδο που έφερε τις σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας σε πολύ χαμηλό επίπεδο - πάντα για λόγους που παραμένουν γνωστοί και δεν σχετίζονται με τη νέα κυβέρνηση. Ειναι πια γνωστό ότι με την Ελλάδα υπήρχε μία δύσκολη στιγμή που πρέπει να ξεπεραστεί, ύστερα από μια δύσκολη περίοδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών" τονίζει ο Αλβανός πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v