Το ασανσέρ σταμάτησε στον 20ο όροφο!

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Η συνέχεια είναι για γερά νεύρα και... γερά πόδια.

  • Real.gr
Το ασανσέρ σταμάτησε στον 20ο όροφο!
Αν αποφασίσετε να μετακομίσετε στον επιβλητικό ουρανοξύστη InTempo, στο Μπένιντορμ της Ισπανίας, είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσετε γυμνασμένους γλουτούς, μηρούς και γάμπες, αφού το κτήριο δεν διαθέτει ανελκυστήρα από τη μέση και πάνω.



Η κατασκευή του κτηρίου ξεκίνησε το 2007, πριν από την κρίση που ισοπέδωσε την οικονομία της Ισπανίας. Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν μόνο 20 πατώματα, όμως οι κατασκευαστές ήταν… αισιόδοξοι και αποφάσισαν να φτάσουν τους 47 ορόφους, οπότε το κτήριο θα έφτανε τα 200 σχεδόν μέτρα και θα ήταν το ψηλότερο του Μπένιντορμ.



Τα προβλήματα, όμως, δεν άργησαν να εμφανιστούν. Μέχρι η οικοδομή να φτάσει τον 23ο όροφο δεν είχε ακόμα κατασκευαστεί ανελκυστήρας για τους εργάτες, οι οποίοι έπρεπε έτσι να ανεβοκατεβαίνουν με τα πόδια. Ο ανελκυστήρας τελικά κατασκευάστηκε και λειτούργησε μέχρι τον Ιούλιο του 2011, μέχρι που τα συρματόσχοινα έσπασαν και ο θάλαμος έπεσε στο κενό με 13 εργάτες, πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν σοβαρά.



Η μεγάλη όμως «έκπληξη» ήρθε πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι αρχιτέκτονες δεν είχαν προβλέψει χώρο για το φρεάτιο του ανελκυστήρα πάνω από τον 20ό όροφο.

Οι αρχιτέκτονες, τελικά, παραιτήθηκαν και έκτοτε αρνούνται να σχολιάσουν το θέμα, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.



Πάντως να σημειωθεί ότι παρά τις μνημειώδεις ελλείψεις του κτιρίου, οι κατασκευαστές δεν έχουν μειώσει τις τιμές, για παράδειγμα ένα διαμέρισμα του ενός υπνοδωματίου στους χαμηλότερους ορόφους τιμάται 358.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: Daily Mail

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v