Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αεροπορικό δυστύχημα στις ΗΠΑ

Συνετρίβη ένα αεροσκάφος A300 της UPS στην πολιτεία Αλαμπάμα, νεκροί ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης.

  • Real.gr
Αεροπορικό δυστύχημα στις ΗΠΑ
Ένα αεροσκάφος της εταιρίας μεταφορών UPS συνετρίβη σήμερα το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Μπέρμιγχαμ της πολιτείας Αλαμπάμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος της πόλης αυτής Ουίλιαμ Μπελ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το αεροσκάφος της United Parcel Service Inc., το οποίο εκτελούσε την εμπορευματική πτήση 1354 από το Λούιβιλ του Κεντάκι στο Μπέρμιγχαμ συνετρίβη ενώ προσέγγιζε τον διάδρομο περί τις 06:00 τοπική ώρα [13:00 ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με Καθλίν Μπέργκεν, μια εκπρόσωπο της FAA. Το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A300. Αμέσως μετά τη συντριβή ακολούθησαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, σύμφωνα με το WVTM, ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο που συνεργάζεται σε εθνικό επίπεδο με το NBC News.

Ο δήμαρχος του Μπέρμιγχαμ Ουίλιαμ Μπελ δήλωσε ότι οι πιλότοι του αεροπλάνου είναι νεκροί. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή», είπε ο Μπελ, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν άλλες απώλειες καθώς ουδείς άλλος άνθρωπος επέβαινε στο αεροσκάφος και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο έδαφος. Η συντριβή προκάλεσε πυρκαγιά σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή, η οποία όμως τέθηκε «υπό έλεγχο», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η UPS, η μεγαλύτερη εταιρία ταχυμεταφορών στον κόσμο, ανέφερε ότι «ακόμη ερευνά τις λεπτομέρειες του συμβάντος». Εκπρόσωπος της Airbus στην Τουλούζη της Γαλλίας είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμα πληροφορία σχετικά με το δυστύχημα.

Η σημερινή συντριβή προστίθεται σε μια σειρά δυστυχημάτων και ατυχημάτων τους τελευταίους μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Ιούλιο ένα Boeing 777 της Asiana Airlines συνετρίβη κατά την προσέγγισή του για την προσγείωση στο Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο και πάνω από 180 να τραυματιστούν. Ενώ επίσης τον περασμένο μήνα, ο μπροστινός τροχός του ανασυρόμενου συστήματος προσγείωσης ενός Boeing 737 της Southwest Airlines διαλύθηκε με την προσεδάφιση στο αεροδρόμιο Λαγκουάρντια της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να τραυματιστούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v