Σε εξέλιξη 4 πύρινα μέτωπα

(ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-VIDEO) Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κυνουρία, Αμφιλοχία, Λιβανάτες και Θάσο.

  • Real.gr
Σε εξέλιξη 4 πύρινα μέτωπα
Στην Αμφιλοχία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα στα Μαλατέικο Βάλτου. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμη πυρκαγιά στα Κάτω Κούτρουφα Κυνουρίας, η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12.30.Λόγω των Σύρων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, γρήγορα πήρε διαστάσεις και μετέτρεψε σε στάχτη αγροτικές εκτάσεις με ελιές και δάσος με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο βρίσκονται 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο υδροφόρες των δήμων και εθελοντές πολίτες από τα Κούτρουφα και τα γύρω χωριά, ενώ κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη Καναντέρ και δύο Πεζετέλ.

Το μεσημέρι σήμανε συναγερμός στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής όταν ξέσπασε πυρκαγιά στηνπεριοχή Καλλιράχη Θάσου. Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή κι αυτή τη στιγμή επιχειρούν 37 πυροσβέστες και 14 οχήματα ενώ ο δήμος και εθελοντικές ομάδες κατοίκων με υδροφόρες ανεβαίνουν στο βουνό για να βοηθήσουν.



Συναγερμός για τα μποφόρ - Στο «κόκκινο» 14 περιοχές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v