Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε Σαμαρά-Βενιζέλο το θέμα των πλειστηριασμών

Να σταματήσει η συζήτηση για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών, ζήτησε ο Σαμαράς και αναλαμβάνει προσωπικά το θέμα. Συνάντηση με Βενιζέλο για να βρεθεί λύση. Τηρήστε τα χρονοδιαγράμματα, είπε στους υπουργούς στη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Σε Σαμαρά-Βενιζέλο το θέμα των πλειστηριασμών

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους 11 υπουργούς, με αντικείμενο τα προαπαιτούμενα εν όψει του ελέγχου της τρόικας τον Σεπτέμβριο. Στη σύσκεψη δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να είναι έτοιμοι εντός των προθεσμιών, ώστε να μην υπάρξουν εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Για το θέμα της άρσης της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τόνισε ότι είναι πολύ σοβαρό, χρειάζεται βαθιά προσοχή και θα το χειριστεί ο ίδιος προσωπικά.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής Mεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι, σημείωσε.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός συντόνισε τη δράση όλων των υπουργείων και συμπλήρωσε ότι «θα είμαστε όλοι όπως πρέπει». Κάθε υπουργός, πρόσθεσε, παρουσίασε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο υπουργείο του, τις δράσεις που έχει κάνει καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσής τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά στα υπουργεία και σε ερώτηση αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα απάντησε «νομίζω πως ναι». Σε άλλη ερώτηση για το αν θα τεθεί στο Eurogroup θέμα ρύθμισης του ελληνικού χρέους απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από το πρωτογενές πλεόνασμα και ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν συζητήθηκε το ζήτημα των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά το μίνι υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις όπως το θέμα της κινητικότητας, αλλά και τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, καθώς αύριο ο Ευ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες.

Την Πέμπτη θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δυο για το ακανθώδες θέμα της άρσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, κυρίως από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v