Επέκταση της εστίασης στην Αριστοτέλους

Θετική η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου.

  • Real.gr
Επέκταση της εστίασης στην Αριστοτέλους
Θετικά, για την επέκταση της αδειοδότησης λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον άξονα της Αριστοτέλους, από την οδό Μητροπόλεως ως την Εγνατία, σε ποσοστό 50% από 10% που ίσχυε ως σήμερα, καθώς και για την επέκταση αδειοδότησης χρήσης εξωτερικών χώρων σε τρεις από δύο ανά οικοδομικό τετράγωνο, γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Την τελική απόφαση για την αλλαγή του νομικού καθεστώτος, του 1999, που σχετίζεται με τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του μνημειακού άξονα της πλατείας Αριστοτέλους, είναι αρμόδιο να λάβει το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο έχει ζητήσει τις γνωμοδοτήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων, μεταξύ των οποίων και ο δήμος, στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπέρ της σχετικής πρότασης, που επεξεργάστηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, τάχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας ωστόσο ότι η περιοχή πρέπει να αναβαθμιστεί και αισθητικά, «με ομοιόμορφα τραπεζοκαθίσματα» και «ίσως με υπερυψωμένους χώρους τραπεζοκαθισμάτων για να αποφεύγονται παραβάσεις», ενώ τόνισε ότι «πρέπει ίσως να αναζητηθούν κίνητρα» και για την ενεργοποίηση και ορισμένων κατηγοριών εμπορικών καταστημάτων, πέραν των καταστημάτων εστίασης.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Γκιουλέκας διευκρίνισε ότι θα συμφωνούσε ίσως με μικρότερη αύξηση του ποσοστού, αλλά όχι και με το προτεινόμενο ποσοστό από 10% σε 50%, επικαλούμενος τις ενστάσεις των εκπροσώπων των εμπόρων και την ανάγκη προστασίας της φυσιογνωμίας του μνημειακού άξονα.

Επιφυλακτικές έως αρνητικές ήταν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, ενώ αρνητικές ήταν οι εισηγήσεις εκπροσώπων των εμπόρων του κέντρου, του ΕΕΘ και του ΕΒΕΘ, που εξέφρασαν φόβους ότι η ρύθμιση θα λειτουργήσει σε βάρος των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής, έναντι καταστημάτων εστίασης «μπαρ και καφέ», λόγω των υψηλών ενοικίων στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v