Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδια για ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Λονδίνο μελετά μια «προσήκουσα αντίδραση».

  • Real.gr
Σχέδια για ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις καταρτίζουν έκτακτους σχεδιασμούς για το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης στη Συρία.

Ο Κάμερον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι οι καταγγελθείσες επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία προκαλούν τον «απόλυτο αποτροπιασμό» και καθιστούν αναγκαία την ανάληψη δράσης από μέρους της διεθνούς κοινότητας. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Λονδίνο μελετά μια «προσήκουσα αντίδραση».

Ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης διέκοψε τις διακοπές του χθες για να επιστρέψει στο Λονδίνο. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει εάν και κατά πόσον θα συγκαλέσει εκτάκτως -και πρόωρα- τη Βουλή των Κοινοτήτων για να συζητηθεί η αντίδραση της Βρετανίας στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

«Η όποια απόφαση ληφθεί θα ληφθεί βάσει ενός αυστηρού διεθνούς πλαισίου. Η οιαδήποτε χρήση χημικών όπλων προκαλεί απόλυτο αποτροπιασμό και είναι απαράδεκτη… και η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να αντιδράσει σε αυτή», είπε ένας εκπρόσωπος του Κάμερον μιλώντας στους δημοσιογράφους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο