Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είμαστε καλά λένε οι Τούρκοι πιλότοι

Οι δύο τούρκοι πιλότοι της εταιρίας Turkish Airlines που απήχθησαν στις αρχές Αυγούστου στον Λίβανο δηλώνουν ότι είναι "καλά στην υγεία τους".

  • Real.gr
Είμαστε καλά λένε οι Τούρκοι πιλότοι
Οι δύο τούρκοι πιλότοι της εταιρίας Turkish Airlines που απήχθησαν στις αρχές Αυγούστου στον Λίβανο δηλώνουν ότι είναι "καλά στην υγεία τους" και περιμένουν να απελευθερωθούν "το συντομότερο δυνατόν", σε ηχητικό τους μήνυμα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο LBC του Λιβάνου.

"Είναι Τετάρτη 28 Αυγούστου. Σε γενικές γραμμές είμαστε καλά, αλλά ο φόβος μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Περιμένουμε από το κράτος μας να μας απελευθερώσει το συντομότερο δυνατόν", δηλώνει ο Μουράτ Ακπινάρ, ο πρώτος πιλότος σε αυτό το σύντομο ηχητικό μήνυμα.

Ο Ακπινάρ απήχθη μαζί με τον συνάδελφο του Μουράτ Αγκτσά στις 9 Αυγούστου κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, σε περιοχή που κατοικείται κυρίως από σιίτες και τελεί υπό τον έλεγχο της Χεζμπολάχ την ώρα που μετέβαιναν μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα στο ξενοδοχείο.

Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή ζητεί από την Τουρκία να ασκήσει την επιρροή της στους σύρους αντάρτες, τους οποίους υποστηρίζει η Άγκυρα, για την απελευθέρωση εννέα λιβανέζων σιιτών προσκυνητών που απήχθησαν στη Συρία τον Μάιο του 2012.

"Εξήγησαν ότι η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση των ανθρώπων αυτών", είπε ο Μουράτ Ακπινάρ. "Ευχαριστούμε όσους προσεύχονται για την απελευθέρωση μας", πρόσθεσε.

Δικαστήριο του Λιβάνου διέταξε τη σύλληψη δέκα ατόμων που καταζητούνται για συμμετοχή στην απαγωγή των τούρκων πιλότων.

Οι αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν ήδη τρεις ύποπτους σε βάρος των οποίων έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση αυτή.
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο οποίος έστειλε εκατοντάδες μαχητές του κινήματός του στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος Ασαντ στη Συρία, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην απαγωγή.

Η Τουρκία δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δύο πιλότοι είναι ζωντανοί και γνωρίζει "περίπου" πού βρίσκονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v