Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Άκη – Ζήγρα

(VIDEO) Η «τηλεοπτική» παρέμβαση του Άκη αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του. «Ποιος φυλακίστηκε για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;» είπε η Βίκυ Σταμάτη

  • Real.gr
Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Άκη – Ζήγρα
Δεν αποκλείεται να ζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα από το δικαστήριο η κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του Άκη Τσοχατζόπουλου με τον ξάδερφός του Νίκου Ζήγρα. Ο πρώην υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα είπε κατά την απολογία της η Βίκυ Σταμάτη. Μάλιστα ζήτησε να κάνει δηλώσει στα τηλεοπτικά συνεργεία υποστηρίζοντας με σθένος την αθωότητα της συζύγου του. Η ίδια κοντοστάθηκε στην τζαμένια πόρτα θέλοντας να ακούσει τις δηλώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου. 



«Νομίζω ότι έχω τιμωρηθεί πάρα πολύ σκληρά. Γιατί εγώ; Γιατί και εγώ; Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί τίποτα σε βάρος μου. Με οδήγησαν 17 μήνες στο δεσμωτήριο του Κορυδαλλού. Είμαι η μοναδική κατηγορούμενη που δεν έχω καμία άλλη ιδιότητα, πλην της μητέρας και της συζύγου. Ποια η σύγκριση εμού και των άλλων; Δεν έχω ούτε την επιχειρηματική, ούτε την κομματική ούτε την πολιτική ιδιότητα. Ήμουν και είμαι μαχητής του φωτός.

Όλες οι πράξεις μου ήταν και είναι καθαρές. Το μόνο που ζητώ είναι απονομή δικαιοσύνης» είπε στην απολογία της η Βίκυ Σταμάτη.
Απευθυνόμενη στην έδρα, η σύζυγος του πρώην υπουργού έθεσε το ερώτημα «ποιος φυλακίστηκε, ποιος διώχθηκε ποτέ για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;». «Εσείς. Προφανώς εσείς τα παραγγείλατε» απάντησε ο πρόεδρος. «Ποιος στερήθηκε το παιδί του τόσο διάστημα για δύο καναπέδες;» επανήλθε η Βίκυ Σταμάτη. «Δεν είναι μόνο για δύο καναπέδες» σημείωσε η εισαγγελέας Αδειλίνη, για να τονίσει η Βίκυ Σταμάτη: «Μόνο δύο καναπέδες έχω στο σπίτι».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δικαστών και των εισαγγελέων, η Βίκυ Σταμάτη υποστήριξε ότι τα οικονομικά του σπιτιού τα διαχειριζόταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ για τον λογαριασμό που βρέθηκε στο όνομά της στην Ελβετία υποστήριξε ότι η ίδια δεν άνοιξε ποτέ λογαριασμό στην Ελβετία.
«Το δάνειο ήταν μία πράξη διαυγής» είπε επίσης η Βίκυ Σταμάτη και στην ερώτηση του προέδρου εάν το κανόνισε ο σύζυγός της, απάντησε πως τα είχε «αφήσει όλα σε αυτόν».

Ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος την κάλεσε να πει πώς εξηγεί το γεγονός ότι υπάρχει έγγραφο τον Οκτώβριο του 2002 με το οποίο ο αρχιτέκτοντας Ανδριωτάκης ζητεί από την ίδια να μιλήσει για το σπίτι στην Αρεοπαγίτου, ενώ εκείνη λέει ότι το νοίκιασε το 2006. «Δεν το ξέρω αυτό το έγγραφο. Δεν ήρθε ποτέ στα χέρια μου» Στη συνέχεια ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα εάν είχε λογαριασμό στη UBS και απάντησε: «Εγώ, δεν άνοιξα ποτέ λογαριασμό. Είχα μόνο τον λογαριασμό της μισθοδοσίας μου».

Η Βίκυ Σταμάτη τοποθετήθηκε λέγοντας πως «δεν υπάρχει τίποτε το επιλήψιμο» σε βάρος της όταν ο εισαγγελέας σημείωσε ότι στη δικογραφία υπάρχουν παραστατικά από τα οποία προκύπτουν πολλές καταναλωτικές δαπάνες της ίδιας και την κάλεσε να απαντήσει αν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v