Επίδομα θέρμανσης ασχέτως κατανάλωσης για 500.000

(ΠΙΝΑΚΑΣ) Σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία των προτάσεων για την αλλαγή της μορφής του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

  • Real.gr
Επίδομα θέρμανσης ασχέτως κατανάλωσης για 500.000
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία των προτάσεων για την αλλαγή της μορφής του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς πέρυσι η διαδικασία που εφαρμόστηκε δεν πέτυχε το σκοπό της.

Συγκεκριμένα, πέρυσι διατέθηκαν μόλις 80 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 279 εκατ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί να δοθούν στους δικαιούχους. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η διαδικασία που ίσχυε, επέβαλε στους καταναλωτές πρώτα ν’ αγοράσουν πετρέλαιο, στη συνέχεια να υποβάλουν τα τιμολόγια στο ΚΕΠΥΟ και αφού γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις των στοιχείων μεταξύ προμηθευτών-εμπόρων και καταναλωτών οι δικαιούχοι να εισπράξουν το επίδομα.

Το σενάρια που μέχρι σήμερα έχει επικρατήσει για τη νέα διαδικασία παροχής του επιδόματος, είναι η αποσύνδεσή του από την κατανάλωση, ώστε να μην επαναληφθεί και φέτος το φιάσκο της περασμένης σεζόν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα απαιτείται η υποβολή μιας απλής αίτησης, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι πραγματικός δικαιούχος του επιδόματος. Η πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών θα αφορά περισσότερους από 500.000 καταναλωτές σε σχέση με τους 278.489 που ήταν οι δικαιούχοι πέρυσι.



Ο αυξημένος αριθμός των δικαιούχων θα καλυφθεί από τα 200 εκατ. ευρώ που έμειναν αδιάθετα από την περσινή σεζόν, τα οποία θα προστεθούν στα 300 εκατ. ευρώ που έχει προϋπολογίσει η κυβέρνηση να διατεθεί φέτος για το επίδομα. Το επίδομα θα δίνεται και φέτος έπειτα από αίτηση που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών και γεωγραφικών κριτηρίων, τα οποία όμως -σύμφωνα με πληροφορίες- θα διευρυνθούν.

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει φέτος να απαιτείται μόνο η υποβολή μιας απλής αίτησης μέσω του ΤΑΧΙS, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι ο φορολογούμενος είναι πραγματικά δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης, χωρίς να προσκομίσει αποδείξεις αγορά πετρελαίου.

ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v