Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεργιακός «πυρετός» στην Παιδεία

(VIDΕΟ) Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα για την εκπαίδευση, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το κοινοβούλιο. Συμπόρευση των δασκάλων με την ΟΛΜΕ.

  • Real.gr
Απεργιακός «πυρετός» στην Παιδεία
Στη Βουλή μεταφέρεται η αντιπαράθεση για την Παιδεία, όπου το απόγευμα θα συνεδριάσει η ολομέλεια για να συζητήσει το νομοσχέδιο για τη νέα δομή του Λυκείου. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, έξω από το Κοινοβούλιο θα βρεθεί η ΟΛΜΕ που πραγματοποιεί πανελλαδική συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου) στις 18:30, για να ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Παράλληλα, συλλαλητήριο στις 18:30 έξω από τη Βουλή προγραμματίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο προαύλιο των Προπυλαίων, διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Οικονομικού και του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Κοινό απεργιακό μέτωπο των εκπαιδευτικών

Στο μεταξύ κοινό απεργιακό μέτωπο συγκροτούν οι εκπαιδευτικοί και των δυο βαθμίδων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των προεδρείων των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ. Οι δάσκαλοι αποφάσισαν συμπόρευση με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.



Παράλληλα, σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις των δασκάλων και στις 12 του μήνα θα συνέλθει η ολομέλεια των προέδρων όπου θα αποφασιστεί η τελική στάση του κλάδου για κινητοποιήσεις. Μάλιστα, η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή της και στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας θα έχει συνάντηση αύριο στις 10 με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο

Απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Κλειστά, επίσης, τα περισσότερα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που διαμαρτύρονται για το καθεστώς διαθεσιμότητας, στο οποίο υπάγονται οι διοικητικοί υπαλληλοί τους.

Στον «χορό» και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία

Την ίδια στιγμή, σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη εργαζομένων στους φορείς κοινωνικής πολιτικής σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ, συνολικά 618 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ότι από το 2008 έως σήμερα το προσωπικό των φορέων έχει μειωθεί κατά 40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο