Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νομοθετική πρωτοβουλία από Δένδια με στόχο τη ΧΑ

Νομοθετικές κινήσεις με στόχο να αναθεωρηθεί το ποινικό πλαίσιο περί "εγκληματικής οργάνωσης". Παραδέχθηκε συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή ο δολοφόνος του 34χρονου. Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος. Αρνείται εμπλοκή η Χ.Α. Επίθεση δέχθηκε ο Καμμένος.

Νομοθετική πρωτοβουλία από Δένδια με στόχο τη ΧΑ

Η ανάγκη να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα κυριάρχησε στη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που είναι πολύ αυστηρή για τις πράξεις που έχουν ήδη τελεστεί. Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Το κράτος και η νομιμότητα πρέπει να επιβληθούν. Υπάρχουν πολλοί που καλλιεργούν την ένταση και επενδύουν στη στρατηγική της βίας. Πρέπει να διαχωρίσουμε αυτούς που καλλιεργούν την ένταση από αυτούς που έχουν ως προτεραιότητα τις πράξεις βίας, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Αυτοί που καλλιεργούν την ένταση πρέπει να καταλάβουν ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο. Αυτοί που πράττουν εγκλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αστυνομικά, δικαστικά και πολιτικά με την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και με τις προσθήκες που θα γίνουν».

Νομοθετική πρωτοβουλία ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Η Ελληνική Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. Ο δράστης έχει συλληφθεί και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες. Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση πρόταση νομοθετικής παρέμβασης προκειμένου να επανεξεταστεί τι συνιστά «εγκληματική οργάνωση» στον ποινικό κώδικα, σημείωσε.

Τόνισε ότι το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια όσων έγιναν στον Μελιγαλά. Η πολιτεία και η κοινωνία δεν θα δεχθούν πρακτικές που φέρνουν λογικές υποκόσμου ως την ελληνική βουλή. Κάλεσε για κοινή στάση όλα τα πολιτικά κόμματα.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε συγκλονισμένος για το γεγονός και γνωστοποίησε ότι ανέβαλε την αυριανή επίσκεψή του στη Ρώμη.

 

Τι συνέβη

Η άγρια συμπλοκή έγινε έξω από καφετέρια στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Την ώρα που o 34χρονος Παύλος Φύσσας έβγαινε από το κατάστημα μαζί με την κοπέλα του κι έναν φίλο του με προορισμό τον χώρο όπου είχε παρκάρει το δίκυκλό του, περίπου 15 άτομα του είχαν στήσει καρτέρι.

Ακολούθησε συμπλοκή στην οποία το θύμα δέχθηκε τρεις μαχαιριές από έναν 45χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα συνελήφθη. Ο Π. Φύσσας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου λίγο αργότερα κατέληξε. Το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ήταν γνωστός για την αντιφασιστική του δράση. 

Η αστυνομία εξετάζει εάν τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν πολιτικά. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα ευρεία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τόσο στη Λεωφόρο Μεσογείων, όσο και στην οδό Δηληγιάννη στον σταθμό Λαρίσης. Η έρευνα γίνεται παρουσία εισαγγελέα και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά και των βουλευτών κ. Λαγού και Παππά.

Στις 17:30 αριστερές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ζαρντέν (τριγωνάκι, πλ. Νίκης στην Τσαλδάρη) από σωματεία και φορείς της περιοχής.

Ήταν επαγγελματικό χτύπημα

Ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του 34χρονου που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα στο Κερατσίνι, βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας του γιου του. Αν και όπως επισήμανε οι πληροφορίες του δεν είναι πλήρεις, περιέγραψε όσα του μετέφεραν σχετικά με το περιστατικό.

«Μου είπαν ότι έβλεπαν την μπάλα ο γιος μου με άλλα δύο άτομα. Κάποιος από την παρέα είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος πήγε και τους ειδοποίησε. Οι αστυνομικοί ήταν εδώ, φύγανε και ξαφνικά τον κυνήγησαν. Ο γιος μου ήταν εδώ και τον κυνήγησαν εδώ».

«Ο γιος μου μπήκε μπροστά, έδιωξε τα παιδιά και ένας έρχεται με το αμάξι ανάποδα βγαίνει και τον καρφώνει στην καρδιά. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι επαγγελματικό χτύπημα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φύσσας, σύμφωνα με το Real.gr.

Κεδίκογλου: Δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου σχολιάζοντας τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στην περιοχή της Αμφιάλης με παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε: «Είναι μια εξέλιξη που απευχόμασταν όλοι. Δεν πρέπει να χυθεί άλλο αίμα».

«Είναι ένα τραγικό συμβάν και πρέπει να καταδικαστεί από όλο τον πολιτικό κόσμο» τόνισε.

 

Η Χρυσή Αυγή για το έγκλημα στο Κερατσίνι

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κάθε εμπλοκή μελών της στο συμβάν.

Το περιεχόμενό της:

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε αυτό. Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

Τα παραπάνω επανέλαβε κι ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στη Βουλή. Επανέλαβε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει σχέση με το έγκλημα και επιτέθηκε στα υπόλοιπα κόμματα.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Κορύφωση της εγκληματικής δράσης ακροδεξιών

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εξαπέλυσε, από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, επίθεση στον Αντ. Σαμαρά με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου.

«Φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και την νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει. Όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία σημειώνει ότι «η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ.Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους, χωρίς επικίνδυνους συμψηφισμούς.

Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά τη δημοκρατία.

Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στη σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6 μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν - οδός Π. Τσαλδάρη). Οι τυχόν απόπειρες αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό».

ΚΚΕ: Φασιστική η Χρυσή Αυγή

Για δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από «φασίστες της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο το ΚΚΕ και καλεί τον λαό και τη νεολαία να την καταδικάσουν μαζικά.

«Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν τον λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

ΠΑΣΟΚ: Εγκληματική οργάνωση η Χ.Α.

Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.

Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. Η Χ.Α. πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών.

ΔΗΜΑΡ: Ήταν αναμενόμενο

«Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της θεσμικής ασφυξίας της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών», σχολιάζει για το θέμα η Δημοκρατική Αριστερά.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ήταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της “θεσμικής ασφυξίας” της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών. Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.

Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».

Δράση: Να εφαρμοστούν οι νόμοι

Η Δράση καταδικάζει απερίφραστα τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συλλυπείται την οικογένεια και τους συντρόφους του.

Η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει εάν το έγκλημα αυτό έγινε στο πλαίσιο λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης και να εφαρμόσει άμεσα την ανάλογη νομοθεσία.

O κ. Σκυλακάκης δήλωσε πως "η ουσιαστικά ατιμώρητη άσκηση πολιτικής βίας, που συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, άλλαξε επίπεδο κλιμάκωσης με τη χθεσινή δολοφονία. Στο εκρηκτικό υπόβαθρο που δημιουργεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή και η χρόνια ανοχή της πολιτικής βίας χαμηλής έντασης από τα κόμματα και την πολιτεία, έχει προστεθεί τώρα ένα κόμμα με νεοναζιστικές καταβολές, που οργανωμένα εκπαιδεύει και γαλουχεί τα μέλη του για την άσκηση βίας με πολιτικά κίνητρα".

Επίθεση δέχθηκε ο Π.Καμμένος στην Αμφιάλη

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην περιοχή της Αμφιάλης. Κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Π.Φύσσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φυγαδεύθηκε από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας με μοτοσυκλέτα. Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο στο σημείο.

Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου καταδικάζει την επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου. Καλούμε τους πάντες να θέσουμε τέλος στην καλλιέργεια κλίματος έντασης και να περιφρουρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v