Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία από την ΑΔΕΔΥ

Με αφορμή το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος...

  • Real.gr
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία από την ΑΔΕΔΥ
Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο, κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές, όπως αναφέρει που «απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων».

Μάλιστα, με αφορμή το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στις 11.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της, καλεί σε αγώνα διαρκείας σε όλο το δημόσιο τονίζοντας ότι «Τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα. Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο!»

«Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα - απολύσεις. Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων. Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v