Σε ενεργειακό συνέδριο στο Λονδίνο ο Γ. Μανιάτης

Κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο για τις ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος.

  • Real.gr
Σε ενεργειακό συνέδριο στο Λονδίνο ο Γ. Μανιάτης
Κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο για τις ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο «Energy Developments in South-East Mediterranean», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Ελληνικό Κέντρο (Hellenic Centre) του Λονδίνου, θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Διοργανωτές του συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών ενέργειας και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του χώρου της ενέργειας, είναι το City University του Λονδίνου, το Κέντρο Ερευνών για τη Διαχείριση Ενέργειας (Research Centre for Energy Management/ RCEM) που εδρεύει στο Μορφωτικό Ίδρυμα ESCP Europe, η δικηγορική εταιρία με αντικείμενο το διεθνές εμπόριο Holman Fenwick Willan LLP, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ενεργειακού Φόρουμ (Greek Energy Forum) και του Ινστιτούτου για την Ενέργεια (Energy Institute).

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, θα συζητηθούν διεξοδικά οι τρέχουσες εξελίξεις, προκλήσεις και ευκαιρίες του κλάδου της Ενέργειας στην περιοχή της νοτιανατολικής Ευρώπης.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θα απευθύνει ομιλία στην ενότητα «Ενέργεια και Γεωπολιτική: Η σημασία της ανάπτυξης του πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο» (Energy and Geopolitics: Importance of Oil and Gas Development in the East Mediterranean).

Θα εξεταστούν ακόμη, οι προοπτικές που διανοίγονται από την εξερεύνηση και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, οι αγωγοί μεταφοράς και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, καθώς και η μακροοικονομική προοπτική στους τομείς Ενέργειας, Πετρελαίου και Αερίου για ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Μανιάτης, θα έχει συνεργασία με εκπροσώπους εταιριών ερευνών υδρογονανθράκων, καθώς και με στελέχη του British Safety Council, για θέματα υγιεινής και ασφαλείας εργαζομένων σε εγκαταστάσεις εξόρυξης Υδρογονανθράκων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v