Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Πελεγρίνης: Ας πάει και το εξάμηνο...

(VIDEO) «Είναι πολύ πιθανό να χαθεί το εξάμηνο... Αλλά για μένα το μεγαλύτερο θέμα είναι να μην χαθεί το Πανεπιστήμιο και δεν υπερβάλλω». Με αυτή τη φράση, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό...

  • Real.gr
Θ. Πελεγρίνης: Ας πάει και το εξάμηνο...
«Είναι πολύ πιθανό να χαθεί το εξάμηνο... Αλλά για μένα το μεγαλύτερο θέμα είναι να μην χαθεί το Πανεπιστήμιο και δεν υπερβάλλω». Με αυτή τη φράση, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση της Συγκλήτου να διακόψει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, επειδή όπως τονίζεται, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους 498 υπαλλήλους που του στερούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Πελεγρίνης, «για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρέπει να στηρίξει με προσωπικό 8 μεγάλες βιβλιοθήκες, 174 εργαστήρια, 66 πανεπιστημιακές κλινικές, εγκατεστημένες στις μεγαλύτερα νοσοκομεία τη Αττικής (με χρηματικό όφελος για το Δημόσιο από τη λειτουργία τους περίπου 30.000.000 ευρώ ετησίως) και 18 μουσεία που στηρίζουν την εκπαίδευση, την έρευνα και την προβολή της χώρας».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε στο θέμα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ-1:



Παιδεία σε αναβρασμό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v