Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στη ναυτική βάση των ΗΠΑ

(VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Δέκα μέρες μετά το μακελειό στη ναυτική βάση της Ουάσινγκτον με δράστη έναν 34χρονο δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση.

  • Real.gr
Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στη ναυτική βάση των ΗΠΑ
Ανατριχιαστικό οπτικό υλικό και φωτογραφίες με τον δράστη του μακελειού στη ναυτική βάση της Ουάσινγκτον να κινείται προσεκτικά στους διαδρόμους ψάχνοντας τα θύματά του έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FBI).

Ο 34χρονος Άαρον Αλέξις σκότωσε 12 ανθρώπους πυροβολώντας αδιακρίτως στη ναυτική βάση πριν πέσει νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας σε ανταλλαγή πυρών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα τραγικά γεγονότα της 16ης Σεπτεμβρίου, το FBI ανακοίνωσε πως ο δράστης πίστευε ότι τον ήλεγχαν με εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες ραδιοκυμάτων.



Στο υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας από τις πύλες της ναυτικής βάσης και σημεία εντός των εγκαταστάσεων εμφανίζεται ο Άαρον Αλέξις να εισέρχεται ήρεμα στη βάση και να κινείται προσεκτικά στους διαδρόμους οπλισμένος με καραμπίνα, ελέγχοντας εάν ένα δωμάτιο είναι άδειο πριν κατέβει τρέχοντας τις σκάλες.

Επάνω σε μία καραμπίνα Remington 870 είχε γράψει «my ELF weapon», προφανώς αναφερόμενος σε εξαιρετικά συχνά χαμηλές συχνότητες ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (extremely low frequency waves), καθώς και «Better off this way!» (Καλύτερα έτσι!).

Το FBI δημοσιοποίησε επίσης φωτογραφία του σακιδίου στο οποίο μετέφερε το όπλο και άφησε στη συνέχεια σε ανδρικές τουαλέτες εντός του κτιρίου.



Η Βάλερι Παρλάιβ, επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η Υπηρεσία εξακολουθεί να ερευνά το παρελθόν και τα κίνητρα του δράστη. Σημείωσε, όμως, ότι ο πρώην έφεδρος του Ναυτικού είχε καταγεγραμμένο ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

«Σε αυτό το σημείο μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως ο Αλέξις είχε την παραίσθηση ότι ελεγχόταν ή επηρεαζόταν από εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες ή ELF, ηλεκτρομαγνητικά κύματα». Η εγχάραξη στην καραμπίνα πιστεύεται ότι αναφέρεται σε αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα.



Επιπλέον, ένα έγγραφο που απέκτησαν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε «Η επίθεση ELF είναι αυτό στο οποίο υπόκειμαι τους τελευταίους τρεις μήνες, και για να είμαι απολύτως ειλικρινής αυτό είναι που με οδήγησε σε αυτό».

Η Βάλερι Παρλάιβ επισήμανε πως η τεχνολογία ELF ήταν ένα νόμιμο πρόγραμμα για ναυτικές υποβρύχιες επικοινωνίες. Σημείωσε, όμως, πως υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας που εμφανίζουν λανθασμένα την τεχνολογία αυτή να χρησιμοποιείται ως όπλο για τη χειραγώγηση ανύποπτων πολιτών από απόσταση.



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v