Εκπτώσεις έως 60% από την ΕΥΔΑΠ

Αφορούν τρίτεκνους, πολύτεκνους και πολίτες άνω των 75 ετών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

  • Real.gr
Εκπτώσεις έως 60% από την ΕΥΔΑΠ
Εκπτώσεις έως και 60% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες ανεξαρτήτως εισοδήματος, και υπερήλικες άνω των 75 ετών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα κάνει η ΕΥΔΑΠ από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Οπως έγινε γνωστό, οι εκπτώσεις αποφασίστηκαν ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας και της διαχρονικής κοινωνικής της προσφοράς, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά. Στόχος είναι η ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων που αφορά σε:

• Τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με τρία παιδιά (πρώτη ομάδα).
• Υπερήλικες άνω των 75 ετών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα (δεύτερη ομάδα).



Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρώτη ομάδα, χορηγούνται εκπτώσεις από 10% έως 60%. Στους δικαιούχους της ομάδας αυτής, η έκπτωση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται προσέλευση του ενδιαφερομένου σε περιφερειακό κέντρο της ΕΥΔΑΠ. Οσον αφορά τη δεύτερη ομάδα, χορηγείται έκπτωση 30% ετησίως στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης, εφόσον οι υπερήλικες είναι άνω των 75 ετών και ζουν μόνοι, έχουν εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως και ο λογαριασμός ύδρευσης-αποχέτευσης, όλο τον χρόνο, δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ. Για τη χορήγηση της έκπτωσης στους υπερήλικες, οι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) απαιτείται να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ με τα εξής δικαιολογητικά.

• Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο εν ισχύ)
• Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Σημειώνεται ότι το κοινωνικό πρόγραμμα είναι σε ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου και η διάρκεια του είναι ένα έτος.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v