Διήμερη απεργία κήρυξαν οι πανεπιστημιακοί

Την άμεση απόσυρση της ΚΥΑ με την οποία προωθείται καθεστώς κινητικότητας για 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους 8 πανεπιστημίων ζητά η ΠΟΣΔΕΠ.

  • Real.gr
Διήμερη απεργία κήρυξαν οι πανεπιστημιακοί
Η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών τάσσεται στο πλευρό των πρυτανικών αρχών και των διοικητικών υπαλλήλων κηρύσσοντας 48ωρη απεργία τις δυο πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ κάνει λόγο για «μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, την υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την αποδιάρθρωση της έρευνας» εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κινητικότητα των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Καλεί τους Συλλόγους ΔΕΠ να συμπαραταχθούν με τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, να προκηρύξουν 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Οκτωβρίου σε συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια και στήριξη προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, να διεκδικήσουν την ανάκληση της ΚΥΑ και να αποτρέψουν το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Η ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ υπογραμμίζει ότι η τελική ευθύνη για την λειτουργία των πανεπιστημίων ανήκει στην κυβέρνηση που οφείλει να διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο σπουδών με την ύπαρξη κατάλληλων υπηρεσιών όπως βιβλιοθηκών και άρα βιβλιοθηκονόμων τους οποίους όμως η ΚΥΑ καταργεί κατά σχεδόν 50%, να προσφέρει ασφάλεια στην καθημερινή λειτουργία των σχολών η οποία προφανώς δεν διασφαλίζεται με την κατάργηση όλων των φυλάκων και νυκτοφυλάκων, να εξασφαλίζει την πλήρη διοικητική λειτουργία με το κατάλληλο προσωπικό.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v