Ξένη βοήθεια για τον έλεγχο του χρέους

Με τις "Deloitte & Touche" και "Agent Crown" φαίνεται ότι θα συνεργαστεί η αλβανική κυβέρνηση.

  • Real.gr
Ξένη βοήθεια για τον έλεγχο του χρέους
"Deloitte & Touche" και "Agent Crown" φέρονται να είναι οι δύο εταιρείες που θα επιλέξει η αλβανική κυβέρνηση για τον έλεγχο του χρέους και της κατάστασης τον οικονομικών του κράτους, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του.

"Οι εταιρείες αυτές θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον έλεγχο του δημόσιου χρέους και των οφειλών της κυβέρνησης προς τις εταιρείες που έχουν πραγματοποιήσει δημόσια έργα, όπως επίσης θα βοηθήσουν στον τομέα των τελωνείων και της φορολογίας" ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ ο τηλεοπτικός σταθμός "A1 Report", επικαλούμενος πηγές από το υπουργείο Οικονομικών.

Η "Deloitte" έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την αλβανική κυβέρνηση όταν διενήργησε έλεγχο στα οικονομικά τον περιβόητων "πυραμίδων" μετά την πτώση τους το 1997, ενώ η εταιρεία "Crown" είχε συμβόλαιο με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερίσα για διάφορες διαδικασίες διαιτησίας.

Πάντως η τελική επίσημη απόφαση για την επιλογή των εταιρειών, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες από την αλβανική κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v