Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία

Ότι εγκαθιστά Σύρους πρόσφυγες στο Ναγκόρνο –Κάραμπαχ.

  • Real.gr
Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία
Το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε χθες την Αρμενία ότι εγκαθιστά Σύρους πρόσφυγες στο Ναγκόρνο Κάραμπαχ, έναν θύλακο για την κατοχή του οποίου ερίζουν παραδοσιακά οι δύο χώρες.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν στον ΟΗΕ Αγκσίν Μεχντίγεφ, πρόκειται για μία «πολύ επικίνδυνη τροπή, με απρόβλεπτες συνέπειες». Το Αζερμπαϊτζάν ανέλαβε από χθες και για έναν μήνα την εναλλασσόμενη προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ.

Η Αρμενία ανακοίνωσε πως έχει υποδεχθεί πάνω από 10.000 Σύρους αρμενικής καταγωγής από τις απαρχές του πολέμου. Όμως ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ Γκαρέν Ναζαριάν διέψευσε πως έχουν εγκατασταθεί σε κάθε περίπτωση πρόσφυγες στο Ναγκόρνο Κάραμπαχ: «πρόκειται για ψεύδη και μία διαστρέβλωση των γεγονότων», δήλωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο, κατηγορώντας τον ομόλογό του ότι «χειραγωγεί τη συριακή κρίση για ίδιους πολιτικούς σκοπούς».

«Εξακολουθούμε να δεχόμαστε πληροφορίες που τεκμαίρουν τις αρμενικές προσπάθειες να ενθαρρυνθούν ορισμένες κατηγορίες Σύρων προσφύγων να εγκατασταθούν σε μία άλλη εμπόλεμη ζώνη. Εμείς γνωρίζουμε πως ήδη έχουν αρχίσει να το κάνουν», επεσήμανε ο Αζερμπαϊτζανός πρεσβευτής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v