Αυξήσεις στους χαμηλόμισθους προανήγγειλε ο Β. Πόντα

Οι υψηλοί μισθοί είναι βέβαιο ότι δεν θα αυξηθούν το 2014 τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας.

  • Real.gr
Αυξήσεις στους χαμηλόμισθους προανήγγειλε ο Β. Πόντα
Την πρόθεση της κυβέρνησής του να προωθήσει μία ευνοϊκή διάταξη για κάποιες κατηγορίες χαμηλόμισθων εργαζομένων, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία του πληθωρισμού, γνωστοποίησε σε συνέντευξη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα.

"Η οικονομία της Ρουμανίας δεν παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη, αλλά ούτε και καθίζηση. Υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι έχουμε επιτύχει σχεδόν όλους τους μεγάλους στόχους για το 2013. Καταφέραμε, χωρίς περικοπές, όχι μόνο να επιστρέψουμε μισθούς και συντάξεις, αλλά και να είμαστε συνεπείς στις πληρωμές όλων. Καταφέραμε να προσαρμόσουμε τις συντάξεις του Δημοσίου στον πληθωρισμό και μελλοντικά θα προωθήσουμε σχετική διάταξη για την αντίστοιχη προσαρμογή και των μισθών" εξήγησε ο Πόντα.

Πρόσθεσε δε ότι ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα είναι μικρότερος από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. "Στο τέλος του χρόνου θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 2%, ενώ οι αρχικές προβλέψεις μας ήταν για 3,8%" είπε, διευκρινίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα εστιάσει την προσοχή της κυρίως σε χαμηλόμισθους και ομάδες μη προνομιούχων.

"Πώς μπορούμε να διανείμουμε αυτή την ανάπτυξη; Κεντρική ιδέα είναι να εστιάσουμε συγκεκριμένα στους χαμηλούς μισθούς και σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Υπάρχουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, όπως στους ειδικευόμενους γιατρούς και τους νέους δασκάλους, οι οποίοι όντως έχουν απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς. Οι υψηλοί μισθοί είναι βέβαιο ότι δεν θα αυξηθούν το 2014" είπε ο Πόντα όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v