Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Να τεθούν υπό έλεγχο ΕΥΠ-αντιτρομοκρατική

Διέψευσε το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ζητά έλεγχο για ΕΥΠ. Φέρεται να κατήγγειλε ΚΟ ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του ιδίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Να διαψεύσει ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ο Τσίπρας».

  • Real.gr
ΣΥΡΙΖΑ: Να τεθούν υπό έλεγχο ΕΥΠ-αντιτρομοκρατική

Διαψεύδει το δημοσίευμα για παρακολουθήσεις αλλά ζητά να τεθούν υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο ΕΥΠ και αντιτρομοκρατική ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του μετά τις κυβερνητικές αντιδράσεις. 

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις ανακοινώσεις του ΥΠ.ΡΟ.ΠΟ και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Real news ως εξής:

"Το δημοσίευμα της Real News δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τον κ. Δένδια και τον κ. Κεδίκογλου για τα αντανακλαστικά που δείχνουν απέναντι σε ανυπόστατα δημοσιεύματα. Δεν ήταν ίδια βέβαια η αντίδραση τους απέναντι σε συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπου και σφύριζαν αδιάφορα.

Πάντως, αφού ανοίγει έστω και με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Για μια ακόμη φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών".

Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια ανταπαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αποκάλυψη της Realnews ότι ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε στην Κ.Ο. του κόμματος πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του ιδίου και των βουλευτών του.

«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι να τεθεί επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον έλεγχο της λογικής!», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του την περασμένη Τρίτη, αλλά και στην πολιτική γραμματεία του περασμένου Σαββάτου, ότι τα τηλέφωνα του ιδίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή το δημοσίευμα σχετικά με ισχυρισμούς του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

"Πέρασε ήδη μια ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Διαψεύδουν ή όχι, το δημοσίευμα με τις απαράδεκτες καταγγελίες του κ. Τσίπρα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με στόχο τον ίδιο και βουλευτές του;"

Εχθές, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ήδη ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα ή να διαψεύσει ή να καταθέσει μήνυση, διαφορετικά θα παραμείνει υπόλογος απέναντι στην πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί. 


Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει - και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων - ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται!

Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v