Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις παρακολουθήσεις

Φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Στήνουν Προβοκάτσια» - Η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

  • Real.gr
Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις παρακολουθήσεις
Φωτιές άναψε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» με τίτλο «Στήνουν Προβοκάτσια κατά της αριστεράς και των κινημάτων» και με υπότιτλο «Τι συζητά ο Σαμαράς με συμβούλους του στο Μαξίμου. Η νομική κάλυψη Βενιζέλου και ο ρόλος Δένδια και Αθανασίου. Αντιδράσεις Φιλελεύθερων στελεχών της Ν.Δ». στο δημοσίευμα που υπογράφει «ειδικός συνεργάτης» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι : «η θεωρία των άκρων, από τα μαλλιά της οποίας πιάστηκε η ομάδα Σαμαρά - Βενιζέλου για να αποφύγει τον πολιτικό και εκλογικό καταποντισμό εξελίσσεται σε σκοτεινή, ανεύθυνη και εμπρηστική προσπάθεια να πληγούν τα κινήματα αντίστασης, η Αριστερά και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών αλλά και τομέων του κράτους».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το σχέδιο το οποίο, επεξεργάστηκε μικρή ομάδα «σκληρών» του Μαξίμου έχει τρεις συνιστώσες: «να βομβαρδίσει την κοινή γνώμη με την τοξική προπαγάνδα κατά της αριστερής βίας», «την συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα ακριβώς να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφή βίας» και «την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την 'αντιεγκληματική' νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά».

Η αντίδραση του Κεδίκογλου

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όρια τους.  Για να μην σκεφτούμε τίποτα χειρότερο για την σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος».

Κωνσταντοπούλου: Ανεξήγητη η αντίδραση της κυβέρνησης και του κ. Δένδια

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο θέμα των παρακολουθήσεωνς, θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews.

«Το ζητούμενο είναι λίγο ευρύτερο. Το ζητούμενο είναι για ποιο λόγο οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εδώ και 1 χρόνο που ζητούμε να κληθεί ο επικεφαλής της ΕΥΠ ο κ. Δραβίλλας ουσιαστικά μπλοκάρουν την κλήτευση αυτή. Χθες το ξαναθέσαμε, ζητήσαμε ξανά να κληθεί ο επικεφαλής της ΕΥΠ και πάλι η αίσθηση ήταν, μολονότι δεν προβλήθηκε ευθεία αντίθεση, ότι παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες η κλήτευσή του. Κι αυτό μολονότι η ΕΥΠ είναι με νόμο υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο και υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο σκέλος είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν όλο αυτόν τον καιρό τηρώντας στάση εφεκτική και για ποιο λόγο θίγεται για λογαριασμό των παρακολουθητών ο κ. Δένδιας. Η αντίδραση της κυβέρνησης και ειδικώς η αντίδραση του κ. Δένδια είναι ανεξήγητη όταν υπάρχει η εμπειρία της κυβέρνησης Καραμανλή όπου είχαν τεθεί σε παρακολούθηση - η οποία αγγίζει ποινικά την κατασκοπεία- τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v