Η Google κυριαρχεί στο «Internet Age of Empires»

Η Google κυριαρχεί σε 62 χώρες ενώ το Facebook σε 50.

  • Real.gr
Η Google κυριαρχεί στο «Internet Age of Empires»
Όχι, δε μιλάμε για την Online έκδοση του γνωστού RTS game, αλλά για την έρευνατου Διαδικτυακού Ινστιτούτου της Οξφόρδης που κατατάσσει τις εταιρίες πληροφορικής ανά χώρα στον παγκόσμιο χάρτη ανάλογα με τη δημοφιλία τους.

H διαδικασία που ακολούθησε το Ινστιτούτο της Οξφόρδης έχει ως εξής:

Συλλέγοντας δεδομένα από την μηχανή της Alexa, το Ινστιτούτο δημιούργησε έναν χάρτη τον οποίο χρωμάτισε ανάλογα με το ποια εταιρία κυριαρχεί στην κάθε περιοχή.

Όπως φαίνεται από τον χάρτη λοιπόν το μεγαλύτερο κομμάτι του πλανήτη είναι βαμμένο κόκκινο και μπλε, χρώματα που αντιστοιχούν σε Google και Facebook.

Η Google κυριαρχεί σε 62 χώρες ενώ το Facebook σε 50. Πιο δημοφιλής παρουσιάζεται η Google σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία ενώ το Facebook κυριαρχεί στις ισπανόφωνες χώρες και στη Μέση Ανατολή.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και εξειδικευμένες τοπικές υπηρεσίες, όπως η κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu, η Yahoo Ιαπωνίας, και η ρωσική μηχανή Yandex που αποτελούν τις μεγαλύτερες εξαιρέσεις στον παγκόσμιο χάρτη.

Αν μάλιστα δούμε πώς διαμορφώνεται πληθυσμιακά η επιρροή της κάθε εταιρίας θα βρούμε πρώτη τη Google με 1 δισ. χρήστες, δεύτερη την κινέζικη Baidu με 500 εκ. και τρίτο το Facebook με 280 εκ. χρήστες.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v