«Όχι» από τον Ομπάμα στην πρόταση των Ρεπουμπλικάνων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε την εισήγηση ομάδας του ρεπουμπλικανικού κόμματος για το χρέος. Συνεχίζονται οι διεργασίες.

  • Real.gr
«Όχι» από τον Ομπάμα στην πρόταση των Ρεπουμπλικάνων
Αρνητική ήταν, όπως μεταδίδουν οι New York Times, η απάντηση του Μπαράκ Ομπάμα στην πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για την παράταση κατά έξι εβδομάδες για την αύξηση του ορίου χρέους.

Νωρίτερα είκοσι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος με επικεφαλής τον Τζον Μπένερ είχαν συνάντηση διάρκειας 1,5 ώρας με τον αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο από την οποία αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Ο μοναδικός που έκανε κάποιο σχόλιο ήταν ο βουλευτής της Βιρτζίνια Έρικ Κάντορ που μίλησε για «χρήσιμη συνάντηση» προσθέτοντας ότι «περιμένουμε συνέχιση των συζητήσεων σήμερα».

Την επιφυλακτικότητά του για το σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων είχε εκφράσει ο επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ δηλώνοντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με άλλους δημοκρατικούς γερουσιαστές με τον πρόεδρο Ομπάμα πως θέλει πρώτα να δει περισσότερες λεπτομέρεις από το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών.

Ο Ρέιντ υπογράμμισε επίσης πως οι Δημοκρατικοί δεν πρόκειται να διαπραγματευθούν με τους Ρεπουμπλικανούς πάνω σε θέματα προϋπολογισμού εάν πρώτα δεν λυθεί το πρόβλημα της 10ήμερης παράλυσης του κρατικού μηχανισμού. «Αυτό δεν πρόκειται να γίνει», προειδοποίησε

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v