Αρματα και αεροσκάφη στην παρέλαση

Επιτελείς του Πενταγώνου αναφέρουν ότι το κόστος “δεν θα είναι τόσο υψηλό όσο πριν από 3 χρόνια”, όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση.

  • Real.gr
Αρματα και αεροσκάφη στην παρέλαση
Επανέρχονται τα άρματα μάχης, τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων στις στρατιωτικές παρελάσεις των εθνικών επετείων. Με εντολή του υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα λάβουν μέρος και μηχανοκίνητα τμήματα, όπως συνέβαινε μέχρι πριν από τρία χρόνια.

Με την απόφασή της η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει δύο σκοπούς: Αφενός να εκπέμψει μήνυμα στον ελληνικό λαό πως οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και εγγυώνται την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και αφετέρου να στείλει μήνυμα και εκτός συνόρων, κυρίως προς ανατολάς, ότι δεν πρόκειται η χώρα να επιτρέψει την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων. Οι τουρκικές προκλήσεις όπως η «κρουαζιέρα» της κορβέτας στην Εύβοια δεν είναι άσχετες με την εντολή που δόθηκε να προετοιμαστούν τα Γενικά Επιτελεία για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Εκτιμάται επίσης πως θα τονωθεί το φρόνημα και το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μετά και την επιτυχημένη άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων», η οποία επίσης διεξήχθη μετά από 3 χρόνια. Πληροφορίες από το Πεντάγωνο μάλιστα αναφέρουν πως η εν λόγω άσκηση δεν αποκλείεται να διεξάγεται κάθε χρόνο, όπως συνέβαινε αρκετά παλιότερα, πριν ενσκήψει πάνω από την Ελλάδα η οικονομική κρίση και «απαγορεύσει» πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες των στρατιωτικών.

Οσον αφορά το κόστος που εκτιμάται πως θα έχει η συμμετοχή των μηχανοκίνητων τμημάτων στη στρατιωτική παρέλαση ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, επιτελείς του Πενταγώνου αναφέρουν ότι: «δεν θα είναι τόσο υψηλό όσο πριν από 3 χρόνια όταν απαγορεύτηκε η απαγόρευση συμμετοχής οπλικών συστημάτων».

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v