Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ερντογάν τα βάζει... με τα αυτοκίνητα

Χρησιμοποιείστε περισσότερο τα ΜΜΜ, προτρέπει τους Τούρκους της Κωνσταντινούπολης ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

  • Real.gr
Ο Ερντογάν τα βάζει... με τα αυτοκίνητα
Με την υπερβολική χρήση των αυτοκινήτων τα έβαλε... αυτή την φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός που ζήτησε από τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να χρησιμοποιούν περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Δεν είμαστε μία χώρα που είμαστε πλούσια στα καύσιμα. Δεν έχουμε στην κατοχή μας πηγάδια με πετρέλαιο. Θα πρέπει λοιπόν να βάλουμε σοβαρά στην ατζέντα μας το θέμα του κόστους μεταφοράς. Εάν αλλάξουμε τις συνήθειες μας η χώρα, η Κωνσταντινούπολη, το περιβάλλον και οι οικογένειες θα μπορούν να επωφεληθούν» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και εξήγησε ότι περίπου 350.000 νέα αυτοκίνητα βγαίνουν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης κάθε χρόνο.

«Ελπίζω να σκεφτείτε τη σχέση σας με τα οχήματα σας. Το υπουργείο Οικονομικών είναι ευχαριστημένο που πωλούνται τόσα αυτοκίνητα και καταναλώνονται τόσα καύσιμα, καθώς εισπράττει φόρους. Αλλά εξαιτίας των εισαγόμενων αυτοκινήτων και καυσίμων, σημαντικά ποσά πηγαίνουν στο εξωτερικό και οδηγούν στην αύξηση του ελλείμματος» υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Παράλληλα εκτίμησε ότι τα έργα για τις δημόσιες μεταφορές, όπως η τρίτη γέφυρα στον Βόσπορο ή μία καινούργια σήραγγα θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v