Η Καρολάιν Κένεντι, η πρώτη πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία

Η Γερουσία ενέκρινε την υποψηφιότητα της κόρης του δολοφονηθέντος Τζον Κένεντι. Έγινε η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει αυτήν τη θέση.

  • Real.gr
Η Καρολάιν Κένεντι, η πρώτη πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ιαπωνία
Η Γερουσία ενέκρινε χθες Τετάρτη την υποψηφιότητα της Κάρολαϊν Κένεντι, κόρης του δολοφονηθέντος αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, για την θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ιαπωνία -της πρώτης γυναίκας που καταλαμβάνει αυτή τη θέση. Ο διορισμός της Κένεντι εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά η τελική έγκριση καθυστέρησε λόγω της κρίσης που προέκυψε στις ΗΠΑ από το δημοσιονομικό αδιέξοδο και το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ψηφοφορία διεξήχθη στη Γερουσία αργά χθες το βράδυ, λίγο μετά την υπερψήφιση από το Σώμα της συμφωνίας για ενδιάμεση λύση στο διπλό πρόβλημα του ορίου δανεισμού και του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού. Δικηγόρος και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Κένεντι, η 55χρονη Κάρολαϊν υπήρξε υποστηρικτής του Μπαράκ Ομπάμα από το 2008 που έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την αμερικανική προεδρία.

Τα μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας μίλησαν με θερμά λόγια για τον πατέρα και τους θείους της που διετέλεσαν μέλη του Σώματος. Στο παρελθόν, πολλοί από τους αμερικανούς πρεσβευτές στην Ιαπωνία έχουν υπάρξει εξέχουσες πολιτικές φυσιογνωμίες, μεταξύ των οποίων ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ουόλτερ Μόντεϊλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v