Eπίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στην πρωινή συζήτηση μεταξύ Τσίπρα - Αβραμόπουλου σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος...

  • Real.gr
Eπίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ
Συνέχεια στην πρωινή συζήτηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Αβραμόπουλου σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αφήνοντας σαφείς αιχμές και κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Ο κ.Τσίπρας επανέλαβε αυτά που έχει πει τις τελευταίες ημέρες για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια μη λαμβάνοντας υπόψη όσα του είπε το ΠΑΣΟΚ, μετά τα γνωστά φληναφήματα για τον νόμο του 2010», είπε, θυμίζοντας τις προσπάθειες που υποστηρίζει ότι κατεβλήθησαν για να αποκτήσουν υπόσταση αυτά τα δυόμισι δις που πλήρωσε ο ελληνικός λαός. «Δεν υπάρχει σύμβαση του 2010, αλλά νόμος στο όνομα του οποίου ενήργησε το υπουργείο Άμυνας», είπε, βάζοντας τέλος στην κατάσταση αδράνειας από το 2004 ως το 2009. «Αυτά που είπε ο κ.Τσίπρας είναι η απροκάλυπτη υιοθέτηση των αμαρτωλών πρώτων συμβάσεων», είπε, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «όπως ενσωμάτωσε την ομάδα Τσοχατζόπουλου, έτσι υιοθέτησε και αυτές». Υποστήριξε δε, ότι αυτό που συνέβη το 2010 ήταν η προστασία του δημοσίου συμφέροντος, που απέκτησε το υποβρύχιο Παπανικολής και την κυριότητα τεσσάρων νέων υποβρυχίων. Παραδέχθηκε δε, ότι ξαναυπέστη εμπλοκή από τον Μάιο του 2010, αφήνοντας αιχμές πια κατά του κ.Αβραμόπουλου με την φράση του «δεν ξέρω ποιος διεκδικεί την πατρότητα της διακοπής πληρωμών, αλλά εγώ τη διέταξα».

Ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη παράταση» μίας βλαπτικής για τα συμφέροντα της χώρας, εκκρεμότητας, τονίζοντας πως είναι ο πρωθυπουργός και ο ίδιος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που έχουν δώσει σαφείς οδηγίες για να δοθεί μία οριστική, ριζοσπαστική λύση στο ζήτημα, με την έγκριση της Βουλής. «Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις και να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά για να φέρνουν αποτελέσματα», είπε, επιτιθέμενος αυτή την φορά κατά του κ. Αβραμόπουλου.

«Βλέπω να κλαίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν υποκλοπές γιατί κάποιοι τον συνδέουν με την Μαρφίν και τις Σκουριές», συνέχισε, τονίζοντας πως είναι το ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί να κρατήσει το μέτρο στο κοινοβούλιο. «Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική βία;», αναρωτήθηκε, κάνοντας λόγο για χυδαιότητα. «Δεν διασπάται το κοινοβουλευτικό μέτωπο;», είπε, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε κι άλλη φορά να θέσει στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ. «Το ΠΑΣΟΚ σας πονάει. Αυτό είναι που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ήττα. Αυτό είναι που αποτελεί εγγυητή της σταθερότητας (…) Σας ενοχλεί η τελευταία εξέλιξη με την Κεντροαριστερά», είπε, τονίζοντας όμως ότι κακώς το αναμειγνύουν στη σημερινή συζήτηση, αφού «εδώ πρέπει το κοινοβουλευτικό μέτωπο να είναι αρραγές και θεσμικό», είπε, συνεχίζοντας πως αν υπάρχει ένας καλός οιωνός είναι η υπερψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης, στην οποία κάλεσε τους πάντες, υπέρ ενός μετώπου για την ασφάλεια των πολιτών.

Νωρίτερα, είχε υποστηρίξει πως «η δημοκρατία που δεν προστατεύεται είναι καταδικασμένη να πεθάνει στο όνομα της αξιακής ουδετερότητας», ενώ είχε θυμίσει την επιμονή του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας επί 15μηνο εμφατικά το ζήτημα του εκφασισμού, της απροκάλυπτης έκφρασης του ναζισμού, του τσαμπουκά, του οργανωμένου παρακράτους… Υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχε διαμορφωθεί νωρίτερα η δέουσα πολιτική βούληση, να μην έχει χαθεί κρίσιμος χρόνος και να μην έχει ‘χρειαστεί’ μία πολιτική δολοφονία για να ενεργοποιηθούν ευαισθησίες και αντανακλαστικά κατά της ΧΑ. Απέρριψε τη θεωρία περί ιστορικού ντετερμινισμού, μίλησε για «πολιτικά καθοδηγούμενες ανθρωποκτονίες», αλλά και για «εγκλήματα λόγου» στο υπόστρωμα, με κίνητρα ρατσιστικά, ξενοφοβικά και ομοφοβικά… «Έχει σημασία να ψηφιστεί η τροπολογία που θέλει αναστολή της χρηματοδότησης κομμάτων που συνδέονται με εγκληματικές οργανώσεις», είπε, επαναφέροντας το αίτημά του για ολοκληρωμένο, ευρωπαϊκό αντιρατσιστικό νόμο. Καταδίκασε τη βία από όπου και αν προέρχεται, αλλά και τη θεωρία των δύο άκρων, χαρακτηρίζοντας αστεία τη σύνδεσή της με την «τεχνητή δημοσκοπική πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ», ενώ καταφέρθηκε εναντίον της πρακτικής να εξισώνεται το μέτωπο κατά της ΧΑ με εκείνο κατά του μνημονίου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά όσων έχουν καταγγελτικό λόγο στο εσωτερικό και σπεύδουν να συμπεριφέρονται με ευγένεια και τρυφερότητας στους αξιωματούχους στο εξωτερικό.

Για «εκνευρισμό και επιθετικότητα» κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι δεν οφείλονται στην ερώτηση Τσίπρα, αλλά στην απάντηση Αβραμόπουλου. Ειδικά για την «σκανδαλώδη σύμβαση Τσοχατζόπουλου», πάντως, θύμισε ότι δεν στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ», με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μέσα σε αυτό. Υποστήριξε πως ενοχλήθηκε από την απάντηση Αβραμόπουλου, που «άφησε εκτεθειμένη την πολιτική Βενιζέλου το 2010», κάνοντας λόγο για ανύπαρκτη Αμπου Ντάμπι Μαρ στη συμφωνία του, που αποτελεί και την ρήτρα, όπως είπε, που παράγει εκκρεμότητες…

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», είπε ο κ.Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας ως «παράγοντα εκνευρισμού» και τις δημοσκοπήσεις. «Αν το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ έχει 5%, δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το ότι το μετέτρεψαν σε δεκανίκι της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης Σαμαρά», είπε, καλώντας όλους να αφήσουν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και τις «βρώμες», αναφορικά με υπαινιγμούς για την Μαρφίν και τις Σκουριές.

Σε παρέμβασή του αμέσως μετά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, αναφέρθηκε στο ‘ρεπορτάζ’ που θέλει τον κ. Αβραμόπουλο να έχει εξηγήσει αργότερα σε συζήτησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι εννοούσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο και όχι τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας πάντως και εκείνος πως αυτό θα έπρεπε να το έχει ξεκαθαρίσει από το βήμα της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v