Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξήντα χρόνια μετά...

Την Αποθήκη των Τραμ, το σημείο αναφοράς που της χάρισε και το όνομά του, ενσωματώνει πάλι στις λειτουργίες της η παλιά συνοικία της Θεσσαλονίκης, το Ντεπώ.

  • Real.gr
Εξήντα χρόνια μετά...
Το σημείο αναφοράς της, που της χάρισε και το όνομά του, την Αποθήκη των Τραμ ενσωματώνει μετά από εξήντα χρόνια πάλι στις λειτουργίες της η παλιά συνοικία της πόλης, το Ντεπώ.

Την Πέμπτη αποδόθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης το κτίριο και οι εγκαταστάσεις της Αποθήκης (οδός Βασ. Όλγας 186) όπου επί περίπου έξι δεκαετίες στεγάζονταν η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Με την οριστική απομάκρυνση της συγκεκριμένης υπηρεσίας από τον χώρο -όπου είχε εγκατασταθεί μεταπολεμικά μετά το ξήλωμα του δικτύου των τραμ- αποδίδονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης συνολικά 10.000 τ.μ., αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Επιπλέον -προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση- ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των κατοίκων καθώς σφραγίζονται οι αποθήκες καυσίμων της υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που λειτουργούσαν εκεί και διανοίγονται νέες προοπτικές για τη χρήση του συγκροτήματος.

Ήδη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο ένα τρίτο του ιστορικού συγκροτήματος, το οποίο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 1994 και έχει ορισθεί ως χώρος σχολείου από το 1985, λειτουργούν από τη δεκαετία του 1960 σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα στεγάζονται το 14ο γυμνάσιο και λύκειο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v