Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κρατουμένων

...αν δεν αποσυρθεί τροπολογία που προβλέπει εξάμηνη φυλάκιση για όποιον...

  • Real.gr
Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κρατουμένων
Με καταψήφιση του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κρατουμένων απειλεί το ΚΚΕ, αν δεν αποσυρθεί τροπολογία που προβλέπει εξάμηνη φυλάκιση για όποιον από πρόθεση παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κυρώσεις κατά προσώπων ή κρατών.

Το θέμα ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αναφέροντας παραδείγματα επεμβάσεων του ΟΗΕ κατά κρατών, ενώ υπερθεμάτισε και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Να συζητηθεί ξεχωριστά με τον χρόνο που αρμόζει στο θέμα ζήτησαν εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η Θοδώρα Τζάκρη και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς, με το θέμα να παραπέμπεται στην αυριανή συνεδρίαση και τη συζήτηση επί των τροπολογιών.

«Δεν είχαμε σκοπό να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο, παρών θα ψηφίζαμε», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, σημειώνοντας, όμως, ότι μετά την προσθήκη τροπολογιών όπως η προηγούμενη, που επιτρέπει για παράδειγμα την φυλάκιση ανθρώπων που μαζεύουν χρήματα υπέρ οργανώσεων στην Παλαιστίνη μόνο και μόνο επειδή αυτές θεωρούνται τρομοκρατικές από τη διεθνή κοινότητα, αλλά και άλλης για την άρση των προσωπικών δεδομένων για μία σειρά οργανώσεων, θα καταψηφίσουν. Μίλησε, άλλωστε, για κίνδυνο επέκτασης τέτοιου είδους μέτρων, όπως έγινε στο παρελθόν με τις κάμερες, που πλέον υπάρχουν και στους χώρους δουλειάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v