Απόσυρση του άρθρου 18 ζήτησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει τι εξυπηρετεί η σώρευση άσχετων ρυθμίσεων σε ένα νομοσχέδιο που ελάχιστα αφορά το υπουργείο Υγείας.

  • Real.gr
Απόσυρση του άρθρου 18 ζήτησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου
Την απόσυρση του άρθρου 18 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ζήτησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Νωρίτερα, αφού είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να απαντήσει τι εξυπηρετεί η σώρευση άσχετων ρυθμίσεων και η απόπειρα «ξεπλύματος» διαδικασιών σε ένα νομοσχέδιο που ελάχιστα αφορά πλέον το υπουργείο Υγείας, είχε χαρακτηρίσει το άρθρο 18 ως «δώρο ολκής», αφού επιχειρείται να δοθούν εκ των υστέρων άδειες σε σταθμούς που εξέπεμπαν στις 31 Αυγούστου 2013.

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη ρύθμιση, υποστήριξε ότι «είναι πολλαπλώς φωτογραφική», αφού κατά την κ. Κωνσταντοπούλου «φωτογραφίζει εκείνους που επί δεκαετίες λειτουργούν σε καθεστώς ανομίας, με τις “ευλογίες” των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά φωτογραφίζει και ένα “έκτρωμα” που έχετε δημιουργήσει, τη ΔΤ», όπως είπε, αναφερόμενη στη Δημόσια Τηλεόραση που ήρθε από την κυβέρνηση για να «αντικαταστήσει» την ΕΡΤ .

«Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 21 Αυγούστου και για αυτό βάζετε ως χρονικό σημείο νομιμοποίησης την 31η Αυγούστου», είπε, ρωτώντας ποιος διαβεβαιώνει την κυβέρνηση ότι μπορεί να συνεχίσει να κάνει «χάρες» σε «ημέτερους», όταν κουνά το δάχτυλο στην κοινωνία. «Κλείσατε την ΕΡΤ για να εξυπηρετήσετε όσους λυμαίνονται το τηλεοπτικό πεδίο και το ψηφιακό πεδίο», είπε, υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ έκλεισε ακριβώς στο μέσο της διαβούλευσης για τον ψηφιακό διαγωνισμό.

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι προφασίστηκε ότι διαφωνεί μη κυρώνοντας την ΠΝΠ, η προθεσμία της οποίας τελικά εξέπνευσε προ δύο εβδομάδων. «Και ενώ είστε υποχρεωμένοι να επαναφέρετε σε λειτουργία την ΕΡΤ, εσείς διατηρείτε σε λειτουργία ένα έκνομο καθεστώς και του χορηγείτε “δωράκια"», είπε, αναφερόμενη στην τροπολογία του νομοσχεδίου Δικαιοσύνης και τη ρύθμιση για σύναψη σύμβασης έργου εκτός ΑΣΕΠ με δημοσιογράφους, και κυρίως το άρθρο 18 του παρόντος νομοσχεδίου. «Οφείλετε να το αποσύρετε», είπε.

Παίρνοντας τον λόγο λίγο αργότερα, πάντως, ο υφυπουργός Υφείας Αντώνης Μπέζας, παραδέχθηκε ότι πράγματι πρόκειται για ένα μικρό πολυνομοσχέδιο, απαντώντας, όμως, μεταξύ πολλών άλλων στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι «δεν γίνεται “ξέπλυμα” στη Βουλή». Αντίθετα, υποστήριξε ότι «στη Βουλή γίνεται διάλογος»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v