Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Με καταγγελία της διαδικασίας και αποχώρηση από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απειλεί η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

  • Real.gr
Κόντρα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Με καταγγελία της διαδικασίας και αποχώρηση από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απειλεί η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μετά από την κατηγορηματική άρνηση του διοικητή της ΕΥΠ Θόδωρου Δραβίλλα, να γνωστοποιήσει στους παριστάμενους βουλευτές τα ονόματα τριών ανδρών-υπαλλήλων της ΕΥΠ που τον συνόδευαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν παρότι είχε απαγορευτεί η είσοδος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά που ήθελε να παρακολουθήσει την κλειστή συνεδρίαση ως ακροατής, τέθηκε το θέμα της παρουσίας τριών συνεργατών του κ. Δραβίλλα στην συνεδρίαση. Ο διοικητής της ΕΥΠ αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματά τους στους βουλευτές, με την κ. Κανέλλη να επιμένει ότι ή θα μάθουν ποιοι τον συνοδεύουν και θα μείνουν ή όχι και θα αποχωρήσουν, παρατηρώντας ότι δεν φέρουν καν τα διακριτικά ταμπελάκια εισόδου στο Κοινοβούλιο.

Ο Διοικητής της ΕΥΠ μάλιστα επέμεινε να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά τους για να… προστατευθούν, ακόμα και μετά την παρουσίασή του -την οποία η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτήριζε λίγο αργότερα ως «έκθεση ιδεών» για τη λειτουργία της ΕΥΠ- αντιπροτείνοντας να αποχωρήσουν. Κατόπιν τούτων, η κ.Κανέλλη υποστήριξε ότι δεν δεσμεύεται από το απόρρητο της Επιτροπής, απειλώντας ότι θα αποχωρήσει.

Αργότερα μάλιστα, έκανε λόγο για «Δημοκρατία αλά καρτ» και «ανώνυμους» που μπαινοβγαίνουν στη Βουλή, σχολιάζοντας με νόημα και τις αναφορές του Ηλία Κασιδιάρη στη νομιμότητα στο εσωτερικό της συνεδρίασης…

Με την κ. Κανέλλη φέρεται να συμφώνησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην επιτροπή, είναι το γεγονός ότι λίγο αργότερα, υπάλληλοι της Βουλής απομάκρυναν ακόμα και από το εξωτερικό της αίθουσας όπου γίνεται η συνεδρίαση, τους δημοσιογράφους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v