Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φ. Κουβέλης: Υποχρέωση όλων ο σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις

Υπερψηφίστηκαν από την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ οι θέσεις για το Συνέδριο – 76 «υπέρ», 24 «λευκά», μεταξύ των οποίων και ο Σπ. Λυκούδης.

  • Real.gr
Φ. Κουβέλης: Υποχρέωση όλων ο σεβασμός στις συλλογικές αποφάσεις
Oλοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ με την έγκριση των θέσεων για το 2ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί 13 έως 15 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα υπέρ ψήφισαν 76 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ λευκό ψήφισαν 24 μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης. Το κείμενο κριτικής που κατέθεσαν τα μειοψηφούντα στελέχη για την αποχώρηση από την κυβέρνηση και τον διάλογο για την Κεντροαριστερά δεν το έθεσαν σε ψηφοφορία.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης στον εσωκομματικό διάλογο προς το συνέδριο λέγοντας ότι «υποχρέωση όλων μας είναι η ενίσχυση του κόμματος κι όχι περιχαρακώσεις, όχι υποκειμενισμοί, όχι εγωκεντρισμοί. Σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων. Αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει σε μια πιο δυναμική παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις πολιτικές εξελίξεις».

Το κόμμα μας πορεύεται προς το συνέδριό μας χωρίς εσωστρέφεια, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, και επισήμανε την πρωτοβουλία για το ζήτημα της απλής αναλογικής και το μπόνους των 50 εδρών. «Θα συνεχίσουμε με την υπόθεση του πολιτικού χρήματος στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης και του εκδημοκρατισμού του πολιτικού συστήματος» ανέφερε, εξάλλου, ο κ. Κουβέλης.

Στις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις της δεύτερης μέρας, συγκαταλέγονται οι ομιλίες επικεφαλής νομαρχιακών επιτροπών από την περιφέρεια με την έκφραση αγωνίας για το ενδεχόμενο αλλοίωσης του χαρακτήρα του κόμματος, αλλά και του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού που άσκησε κριτική στην ηγεσία για την απόρριψη του διαλόγου με τους 58 για την Κεντροαριστερά.

Φ. Κουβέλης: Ισχυρός τρίτος πόλος

Ο πρόεδρος του κόμματος, στη δευτερολογία του, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη νέα τρομοκρατική επίθεση, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε έναν φαύλο κύκλο αίματος και εξτρεμιστικών δράσεων.

«Η ΔΗΜΑΡ είναι απέναντι σε πράξεις βίας όποιο χρώμα και αν έχουν, όποιο ιδεολογικό προκάλυμμα και όποια επίφαση επιζητούν», ανέφερε. Για τη συγκρότηση του λεγόμενου τρίτου πόλου έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι «το διπολικό παιχνίδι θα αποτραπεί μόνο από έναν ισχυρό τρίτο πόλο. Μια ευρεία δημοκρατική, προοδευτική και σοσιαλιστική συμπαράταξη που αποκρούει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v