Για κενά ασφαλείας γράφει σε σημείωμα ο ένοπλος του Λ.Άντζελες

Άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν φρουρό ασφαλείας.

  • Real.gr
Για κενά ασφαλείας γράφει σε σημείωμα ο ένοπλος του Λ.Άντζελες
Για κενά ασφαλείας στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες έκανε λόγο σε σημείωμά του πριν από την επίθεση της Παρασκευής ο νεαρός ένοπλος, ο οποίος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν φρουρό ασφαλείας, όπως δήλωσε στο CNN ο Μάικλ ΜαΚόλ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας του Κογκρέσου.

"Το άλλο πράγμα για το οποίο ήθελε να μιλήσει ήταν το πόσο εύκολο είναι να μεταφέρεις όπλο μέσα σε αεροδρόμιο και να κάνεις κάτι σαν αυτό που έκανε", δήλωσε ο ΜαΚόλ για το χειρόγραφο σημείωμα του 23χρονου Πολ Άντονι Σιάνσια, το οποίο βρέθηκε σε μία τσάντα στο αεροδρόμιο.
Ο ύποπτος της επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκε ένας φρουρός ασφαλείας έγραψε επίσης ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει μετά την δολοφονία τουλάχιστον ενός φρουρού ασφαλείας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Ασφαλείας, την ώρα που οι αρχές ενισχύουν τις περιπολίες στο αεροδρόμιο και μελετούν το ενδεχόμενο αλλαγής στον κανονισμούς αεροπορικής ασφαλείας, όπως μετέδωσε το Αθηναίκό Πρακτορείο.

Ένας υπάλληλος της Διοίκησης Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), ο Γκεράρντο Χερνάντες, σκοτώθηκε κατά την επίθεση--ο πρώτος υπάλληλος της υπηρεσίας αυτής που σκοτώνεται εν ώρα υπηρεσίας από τη σύστασή της μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2011. Τρεις υπάλληλοι τραυματίστηκαν.

Επιπλέον ένστολοι και αστυνομικοί με πολιτικά περιπολούσαν χθες Κυριακή το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, το έκτο πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, το οποίο ξεκίνησε πάλι την πλήρη λειτουργεία του, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του αεροδρομίου Μπελίντα Νετλς. Η ίδια πρόσθεσε, πάντως, ότι οι επιβάτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις στις πτήσεις.

Η επίθεση προκάλεσε την έκκληση για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια. Ο ύποπτος φέρεται ότι είχε στόχο να εκμεταλλευτεί τα πλημμελή μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου για να επιτεθεί σε υπαλλήλους της TSA με τουφέκι προτού η αστυνομία ανοίξει πυρ τραυματίζοντάς τον. Σύμφωνα με τον ΜαΚόλ, το σημείωμα "αναφέρεται πολύ στην δολοφονία υπαλλήλων της TSA και γράφει ότι 'Αν σκοτώσω ακόμη κι έναν, η αποστολή μου θα έχει εκτελεστεί".

Οι αρχές αρνήθηκαν να συζητήσουν τους πιθανούς λόγους της δυσαρέσκειας του Σιάνσια απέναντι στην TSA. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Σιάνσια πλησίασε στον Τερματικό Σταθμό 3 του αεροδρομίου το πρωί της Παρασκευής, έβγαλε ένα τουφέκι από την τσάντα του και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τον 39χρονο Χερνάντες σε σημείο ελέγχου των διαβατηρίων. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ακόμη υπαλλήλους της TSA κι έναν επιβάτη.

Ο επιβάτης, ο Μπράιαν Λάντμερ, ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ένας 29χρονος καθηγητής Γυμνασίου, έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι και πρόκειται να χειρουργηθεί στο Ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan UCLA, όπου νοσηλεύεται, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Ένας από τους τραυματίες, που δεν κατονομάζεται, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Σιάνσια για ανθρωποκτονία ομοσπονδιακού φρουρού και για διάπραξη βίαιου επεισοδίου σε διεθνές αεροδρόμιο, κατηγορίες που επισύρουν την ποινή του θανάτου, αν ο Σιάνσια κριθεί ένοχος. Ο ΜαΚόλ είπε ακόμη ότι η αστυνομία επισκέφθηκε το σπίτι του Σιάνσια όταν ειδοποιήθηκε από συγγενείς του που εξέφρασαν την ανησυχία τους, αλλά ο ίδιος είχε ήδη φύγει για το αεροδρόμιο.

Ο πατέρας του, ο οποίος διαμένει στο Πένσβιλ Τάουνσιπ του Νιού Τζέρσεϊ, κάλεσε την τοπική αστυνομία πριν από την επίθεση όταν ο Σιάνσια, ο οποίος εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια πριν από 18 μήνες και διαμένει σε προάστιο του Λος Άντζελες, έστειλε στον αδελφό του ένα ανησυχητικό γραπτό μήνυμα.

Σύμφωνα με τον ΜαΚόλ, η αστυνομία του Πένσβιλ επικοινώνησε με την αστυνομία του Λος Άντζελες, η οποία στη συνέχεια "επισκέφθηκε το σπίτι του υπόπτου το πρωί της επίθεσης και δεν τον πρόλαβε ίσως για 45 λεπτά". Ο Άνιτ Νάιμαν, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Αντζελες, δήλωσε χθες ότι πριν από την επίθεση, οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι του Σιάνσια είχαν μιλήσει με τους συγκατοίκους του, οι οποίοι είπαν ότι τον είχαν δει πριν φύγει από το σπίτι του εκείνο το πρωί και δεν παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v