Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Στροφή» στο σήμερα επιχειρεί το Βατικανό

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ) Έρευνα από το Βατικανό για το πως αντιδρούν οι καθολικοί ιερείς στα όσα κηρύττει για τον γάμο και τη ζωή στην οικογένεια.

  • Real.gr
«Στροφή» στο σήμερα επιχειρεί το Βατικανό
Παγκόσμια έρευνα έχει ξεκινήσει το Βατικανό προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για το πως αντιδρούν οι καθολικοί ιερείς σε ολόκληρο τον κόσμο στα όσα κηρύττει για τον γάμο και τη ζωή στην οικογένεια. Ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να συζητήσει στο μέλλον με επισκόπους την πιθανότητα αλλαγής σε αυτά τα κηρύγματα, προκειμένου να συμβαδίζουν με τη σημερινή πραγματικότητα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε το ερωτηματολόγιο

Το ερωτηματολόγιο ζητά απαντήσεις για το προγαμιαίο συμβόλαιο, τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και τον έλεγχο των γεννήσεων. Ειδικοί αναφέρουν ότι επικεντρώνεται σε θέματα που μέχρι τώρα θεωρούνταν ταμπού. «Η κοινωνική και πνευματική κρίση, η οποία είναι τόσο αισθητή στον σημερινό κόσμο, εξελίσσεται σε πρόκληση για την Εκκλησία», αναφέρεται στην έρευνα του Βατικανού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος «πιέζεται» από τους καθολικούς προκειμένου να επαναπροσδιορίσει την άποψη της Εκκλησίας για την απαγόρευση της αντισύλληψης και την άρνησή της να επιτρέψει σε διαζευγμένα ζευγάρια καθολικών να κοινωνήσουν. Υπάρχουν μάλιστα μία διάσταση απόψεων για αυτά τα θέματα ανάμεσα στον Πάπα, ο οποίος έχει πιο προωθημένες απόψεις και σε μερικούς από τους κορυφαίους συμβούλους του.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Βατικανού είναι μέρος μίας προετοιμασίας για την Σύνοδο των Επισκόπων που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος και η οποία θα επικεντρωθεί στο θέμα της οικογένειας. Ο Πάπας έχει δηλώσει σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο ότι η Εκκλησία είχε επικεντρωθεί πολύ στο να κηρύττει για τις αμβλώσεις, τους ομοφυλόφιλους και την αντισύλληψη και από εδώ και στο εξής θα πρέπει να γίνει πιο συγχωρητική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v