Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Αραφάτ μπορεί να δηλητηριάστηκε λένε ειδικοί

(VIDEO) Τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα εντόπισαν απροσδόκητα υψηλά επίπεδα ραδιενεργού πολωνίου. «Αυτή είναι η δολοφονία του αιώνα», δηλώνει η χήρα του ηγέτη της Παλαιστίνης.

  • Real.gr
Ο Αραφάτ μπορεί να δηλητηριάστηκε λένε ειδικοί

Τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα από τα υπολείμματα του πτώματος του Γιασέρ Αραφάτ εντόπισαν απροσδόκητα υψηλά επίπεδα ραδιενεργού πολωνίου, δείχνοντας ότι ενδέχεται ο ηγέτης της Παλαιστίνης να είχε δηλητηριαστεί με ένα σπάνιο και θανατηφόρο συστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Όπως μεταδίδει το Real. gr, Ελβετοί επιστήμονες που ερεύνησαν τα λείψανα μετά την εκταφή του πτώματος τον Νοέμβριο εντόπισαν υψηλά επίπεδα πολωνίου στα πλευρά και στην λεκάνη. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δόθηκαν χθες στη χήρα του Αραφάτ, καθώς και σε εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής.



Η ελβετική έκθεση έχει λάβει υπόψιν της τα οκτώ χρόνια από τη στιγμή που ο Αραφάτ άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς και την ποιότητα των δειγμάτων που ελήφθησαν από τα οστά του. Αναφέρεται μάλιστα ότι «τα αποτελέσματα δεν είναι δεδομένο ότι πιστοποιούν πως ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης με πολώνιο».

Η Σούχα Αραφάτ, χήρα του πρώην ηγέτη της Παλαιστίνης, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ο - υγιής τότε - 75χρονος άντρας της, ο οποίος πέθανε το 2004 τέσσερις εβδομάδες μετά την αρρώστιά του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δηλητηριάστηκε. Μάλιστα, ανέφερε στο Al Jazeera ότι "αυτή είναι η δολοφονία του αιώνα".

Η χήρα του Αραφάτ δήλωσε από το Παρίσι ότι τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν "ένα πραγματικό έγκλημα, μια πολιτική δολοφονία".

"Επιβεβαιώνουν όλες μας τις αμφιβολίες. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν πέθανε από φυσικά αίτια και έχουμε επιστημονικές αποδείξεις ότι ο άνθρωπος αυτός δολοφονήθηκε" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v