Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα «έσπασαν» Στουρνάρας - ΠΑΣΟΚ για το φόρο ακινήτων

Έναν νέο φόρο ο οποίος θα αγγίζει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων με πολλά κλιμάκια και αφορολόγητο όριο προτείνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού.

  • Real.gr
Τα «έσπασαν» Στουρνάρας - ΠΑΣΟΚ για το φόρο ακινήτων


Χωρίς να ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις που έλαβαν έφυγαν από το υπουργείο Οικονομικών οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. «Δεν μας ικανοποίησαν οι απαντήσεις του υπουργού. Ζητήσαμε ελάφρυνση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δικαιότερη κατανομή των βαρών αλλά οι απαντήσεις που πήραμε δεν μας ικανοποίησαν», λένε βουλευτές που μετείχαν στη σύσκεψη.

Οπως μετέδωσε το Euro2day.gr η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επανέφερε την πρόταση για την καθιέρωση ενός νέου «διευρυμένου ΦΑΠ» με αφορολόγητο όριο και ειδικές εξαιρέσεις για τους οικονομικά αδύναμους.

Πρόκειται πρακτικά για ένα σχέδιο αντικατάστασης του ΦΑΠ και του ΕΕΤΑ (χαράτσι μέσω ΔΕΗ) από έναν νέο φόρο, ο οποίος θα αγγίζει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων με πολλά κλιμάκια και αφορολόγητο όριο.

Όπως έλεγαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ πριν από το ραντεβού με τον κ. Στουρνάρα, αν οι προτάσεις αυτές δεν γίνουν αποδεκτές, τότε το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα του επιδόματος θέρμανσης, όπου οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσουν να ενημερωθούν εάν μπορούν να γίνουν αλλαγές στις ζώνες όπου δίνεται το επίδομα ώστε ορισμένες περιοχές στις οποίες κάνει περισσότερο κρύο να ενταχθούν σε ζώνες με υψηλότερο επίδομα.



ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v