Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H τρόικα ζήτησε νέα μείωση των συντάξεων;

(VIDEO) Ο υφυπουργός Εργασίας ούτε επιβεβαίωσε, αλλά ούτε διέψευσε τις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών.

  • Real.gr
H τρόικα ζήτησε νέα μείωση των συντάξεων;
Νέα μείωση των συντάξεων φαίνεται ότι έθεσε η τρόικα, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ-1, ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε τις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε: «Δεν μπορούν να συζητάνε μόνοι τους» και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ ούτε να σας το επιβεβαιώσω ούτε να σας το αναιρέσω».

«Σε κάθε περίπτωση, εμείς», ανέφερε ο υφυπουργός, «έχουμε μία συγκεκριμένη πρόταση, πάνω στην οποία αντικρούουμε, με τεκμηρίωση των όσων το νομοσχέδιο περιλαμβάνει».



Διαβεβαιώσεις Βρούτση

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προβεί σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει εντός του 2014 η διαδικασία μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, που θα ολοκληρωθεί έως το 2020, ενώ διευκρίνισε ότι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους έχει προβλεφθεί ήδη από τον νόμο Πετραλία.

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ανέφερε, επίσης, ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα αποτελούν μέρος του εθνικού σχεδιασμού και δεν οφείλονται στις απαιτήσεις της τρόικας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τίθεται οριστικά τέλος σε ένα «φαύλο και κατακερματισμένο», όπως το χαρακτήρισε, πολιτικό σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v