Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμη μέρα για Καποδιστριακό και Μετσόβιο

Δεν άρχισαν τα μαθήματα στα δύο ιδρύματα. Τι θα γίνει με το εξάμηνο και τους πρωτοετείς. Συνεδριάζουν το μεσημέρι οι διοικητικοί υπάλληλοι.

  • Real.gr
Κρίσιμη μέρα για Καποδιστριακό και Μετσόβιο
Κλειστά παραμένουν για 10η συνεχόμενη εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την Παρασκευή το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή του υπουργού Παιδείας, κηρύσσοντας παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Ωστόσο, το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, το Κ.Σ. της Ο.Δ.Π.Τ.Ε κήρυξε νέα 5θήμερη απεργία από σήμερα Δευτέρα έως και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Νομικό «πάτημα» γι’ αυτή την εξέλιξη έδωσε η ίδια απόφαση του πρωτοδικείου που δεν κήρυξε και καταχρηστική την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Το συνδικαλιστικό όργανο των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «συκοφάντηση του καθ’ όλα δίκαιου αγώνα του Διοικητικού Προσωπικού και μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που πέφτουν στο κενό» και υπογραμμίζει: «Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το δημόσιο Πανεπιστήμιο οδηγείται σε αδυναμία λειτουργίας και η εκπαιδευτική διαδικασία σε κατάρρευση με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, που επιμένουν να θέσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης το 25% των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης στα 8 μεγαλύτερα Πανεπιστήμια».

Συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι

Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη, καθώς το μεσημέρι συνεδριάζουν οι σύλλογοι των διοικητικών υπαλλήλων των δυο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Οι πρυτανικές αρχές και των δυο ιδρυμάτων έχουν επιλέξει τη θέση του απλού παρατηρητή των όσων συμβαίνουν, χωρίς ουσιαστικά να επεμβαίνουν, προκειμένου να δώσουν λύση.

Το εξάμηνο, με δεδομένη την κήρυξη της απεργίας για 10η εβδομάδα, θεωρείται πρακτικά χαμένο για χιλιάδες φοιτητές όλων των ετών και στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΕΜΠ, ενώ εκατοντάδες πρωτοετείς δεν έχουν ακόμα εγγραφεί και δεν θεωρούνται πρακτικά φοιτητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v