Γαλλία: Παρομοίασαν με πίθηκο την υπουργό Δικαιοσύνης

Δικαστήριο του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για ρατσιστικό δημοσίευμα κατά της Κριστιάν Τομπιρά.

  • Real.gr
Γαλλία: Παρομοίασαν με πίθηκο την υπουργό Δικαιοσύνης
Δικαστήριο της Γαλλίας ξεκίνησε έρευνα για ακροδεξιό περιοδικό, μετά από την έντονη κριτική που άσκησε η κυβέρνηση της χώρας για πρωτοσέλιδο στο οποίο παρομοιάζεται με πίθηκο η μαύρη υπουργός Δικαιοσύνης. Το εβδομαδιαίο περιοδικό “Minute” δημοσίευσε φωτογραφία της Κριστιάν Τομπιρά και δίπλα έγραφε: «Έξυπνη όπως ένας πίθηκος, η Τομπιρά παίρνει τη μπανάνα της πίσω»...

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά της υπουργού έχουν πολλαπλασιαστεί, κυρίως λόγω του ότι έφερε στο κοινοβούλιο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

«Οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι απαράδεκτες. Τις καταδικάζω και είμαι στο πλευρό της Κριστιάν Τομπιρά περισσότερο από ποτέ» δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, προαναγγέλλοντας ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Στη Γαλλία, οι δημόσιες ρατσιστικές επιθέσεις τιμωρούνται με έξι μήνες φυλάκιση και το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 25.000 ευρώ. Η ίδια η Τομπιρά, ωστόσο, αρνείται να καταθέσει αγωγή εναντίον όσων την προσβάλουν με το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό απλώς θα τους διαφημίσει και θα ενισχύσει την υποστήριξη προς την άκρα δεξιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v