Φοιτητές “πειραματόζωα” στο βωμό του Μνημονίου

Αποκάλυψη που σοκάρει σε ρεπορτάζ του δικτύου BBC.

  • Real.gr
Φοιτητές “πειραματόζωα” στο βωμό του Μνημονίου
Τις λύσεις απελπισίας στις οποίες προσφεύγουν ολοένα και περισσότερο άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν την οικονομική ανέχεια με την οποία τους έχει φέρει αντιμέτωπους η κρίση αποκάλυψε σε ρεπορτάζ του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Οι απελπισμένοι, οικονομικά εξαθλιωμένοι, πολλές φορές ακόμα και άνεργοι νεόπτωχοι κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μαζέψουν ένα χαρτζιλίκι, ακόμα και τα «πειραματόζωα» σε μεγάλες εταιρείες!

Προκειμένου να επιβιώσουν, πολλοί είναι αυτοί που ακολουθούν το «επάγγελμα» το δοκιμαστή προϊόντων, ανάμεσά τους και οι Ελληνες φοιτητές του εξωτερικού. Τι δοκιμάζουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», τα πάντα... Από αποσμητικά και σαπούνια, μέχρι χάπια και αλοιφές, ελιξίρια και μαντζούνια, αλλά και πρωτοποριακά ηλεκτρονικά γκατζετάκια, προκειμένου να βάλουν ένα ευρώ παραπάνω στην τσέπη τους.

Ωστόσο, διατηρούν τη νέα τους δραστηριότητα μυστική ή από τους συγγενείς τους, συνήθως από ντροπή ή επειδή δεν θέλουν να τους ανησυχήσουν. Η “δουλειά” του δοκιμαστή προϊόντων εξασφαλίζει ένα πολύ μικρό χαρτζιλίκι. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, όλο και περισσότεροι μεσήλικες επιλέγουν να πάρουν μια γεύση από αυτό το επάγγελμα για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

ΠΗΓΗ: Δημοκρατία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v