Φ. Κουβέλης: Στην αντιπολίτευση μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ξεκαθάρισε...

  • Real.gr
Φ. Κουβέλης: Στην αντιπολίτευση μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στον ρόλο που θα έχει το κόμμα του στην πολιτική σκηνή το επόμενο χρονικό διάστημα μετά και την απόφαση να ψηφίσει “παρών” στην πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανεξάρτητα από το πως έχει εισπραχθεί από μία μερίδα της ελληνικής κοινωνίας η θέση “παρών” στη βουλή, οφείλω να πω ότι με το “παρών” θέλαμε να οριοθετήσουμε την αντίθεσή μας στην ασκούμενη πολιτική, αλλά και την αντίθεσή μας προς τη δημαγωγική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν η οριοθέτηση ενός συγκεκριμένου χώρου, στη βάση συγκεκριμένων θέσεων και δεν είχε ούτε το στοιχείο της ανοχής προς την κυβέρνηση, πολλώ δε μάλλον δεν είχε κανένα στοιχείο παραδοχής των όσων κάνει ασκώντας την πολιτική της η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Και πρόσθεσε: «Σε ότι αφορά την πρόταση της κα. Μπακογιάννη, ερμηνεύω την πρόθεσή της, κατανοώ αυτό που λέει, αλλά πρέπει με σαφήνεια να πω ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κυβέρνηση γιατί οι λόγοι που αποχώρησε είναι πολύ συγκεκριμένοι, σαφείς, εξακολουθούν να υφίστανται και είναι οι λόγοι που έχουν σχέση με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε η κυβέρνηση, με τις παραλείψεις που έκανε, αλλά και με την επιλογή να συμπεριφερθεί ως μονοκομματική κυβέρνηση ερήμην της προγραμματικής συμφωνίας την οποία είχαμε υπογράψει».

Στην ερώτηση αν μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές η ΔΗΜΑΡ θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης ο κ. Κουβέλης ήταν κατηγορηματικός: «Ακριβώς, και μάλιστα με λόγο απλό και όχι κατ’ ανάγκη απλουστευτικό».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v