Κρύος και βροχερός ο καιρός

(VIDEO) Επιδείνωση τις απογευματινές ώρες από τα δυτικά.

  • Real.gr
Κρύος και βροχερός ο καιρός
Τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες ασθενείς βροχές στις ανατολικές ακτές της Θεσσαλίας και επιδείνωση του καιρού τις απογευματινές ώρες στα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα. Οι βροχές της Δυτικής Ελλάδας τις βραδινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας αρκετές περιοχές της υπόλοιπης χώρας.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 4 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, με τις μέγιστες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη να φτάνουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις και τοπικά στα βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενούς βροχής το βράδυ θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα βροχής το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν το απόγευμα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία υα κυμανθεί από 10 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και πρόσκαιρες βροχές στη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών από το απόγευμα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v