Ο Τσίπρας για τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ

(VIDEO) «Aξιοθρήνητο» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό, με αφορμή τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

  • Real.gr
Ο Τσίπρας για τη συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ
«Aξιοθρήνητο» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Α. Μέρκελ στο Βερολίνο.

Κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και απαντώντας σε ερώτηση για το τι περιμένει από τη συνάντηση αυτή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» Μέρκελ- Σαμαρά στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό που θα παρακαλέσει την κ. Μέρκελ να τον λυπηθεί, μεταφέροντας τις, ήδη, ειλημμένες αποφάσεις για μετά τις ευρωεκλογές.

Μάλιστα, αυτό θα γίνει με μοναδικό επιχείρημα «λυπηθείτε μας γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε. «Είναι αξιοθρήνητος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, για τον πρωθυπουργό.



Η συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Στο μεταξύ, την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της δημόσιας υγείας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί άμεσα πολιτική λύση. Διαφορετικά «θα είμαστε αναγκασμένοι να σερνόμαστε σε διαδικασία αργού και βασανιστικού θανάτου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο τομέας της υγείας είναι το πρώτο θύμα του μνημονίου και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, με τρία εκατομμύρια πολίτες ανασφάλιστους και πολίτες που υποφέρουν από βαριές ασθένειες και δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη και φάρμακα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση έρχεται τώρα να επιβάλει διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και στην ουσία οδηγεί γιατρούς στην απόλυση, λέγοντας ότι η κινητικότητα συνιστά «μετακίνηση στην ανεργία». Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να είναι ανεκτή από κανέναν, γιατί απειλείται η ποιότητα ζωής των πολιτών, η ίδια η ζωή τους, καθώς διαλύονται το ΙΚΑ και ο ΕΟΠΠΥ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας ότι ακολυθεί πολιτική φαρμάκου- χάρισμα στις πολυεθνικές.

Για τις επικρίσεις του κ. Γεωργιάδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει φαρμακοβιομηχανίες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και συμπλήρωσε ότι αυτοί που έχουν διαλύσει την κοινωνία για να εξυπηρετήσουν ξένα και ντόπια συμφέροντα κάνουν έναν πρωτοφανή αντιπερισπασμό και ρίχνουν λάσπη, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε ελεγχόμενο φθηνό φάρμακο και στην ποιοτική πρωτοβάθμια περίθαλψη. Όλοι αυτοί θα γράψουν τα ονοματά τους με τα μελανότερα γράμματα στην ιστορία, πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτοί που απειλούσαν την κοινωνία, ότι αν σταματήσουν το μνημόνιο θα υπάρχουν ελλείψεις σε φάρμακα, είναι οι ίδιοι που σήμερα ασκούν ακριβώς αυτή την πολιτική, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των γιατρών και τους πολίτες που θέλουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκης, ανέφερε ότι η κατάσταση που επικρατεί ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς, όπως είπε, επιχειρείται βίαιη προσαρμογή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και απορρύθμιση των δομών υγείας. Επίσης, σημείωσε ότι μέσω της διαθεσιμότητας θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v