Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Βρούτσης - Στρατούλης

Μία ακόμα αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται ότι βρίσκουν στα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία.

  • Real.gr
Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Βρούτσης - Στρατούλης
Μία ακόμα αφορμή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται ότι βρίσκουν στα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά την συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων όπου συζητείται το νομοσχέδιο που επιχειρεί να περιορίζει την εισφοροδιαφυγή κατηγόρησε τον κ. Δημήτρη Στρατούλη ότι εισηγείται μείωση των σχετικών προστίμων.

Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τον υπουργό την τροποποίηση του τρόπου επιβολής προστίμων προκειμένου το ύψος τους να είναι αναλογικό με τον αριθμό των εργαζομένων κάθε επιχείρησης, προκειμένου ένα πρόστιμο που αποτελεί «χάδι» για μία μεγάλη επιχείρηση να μην κλείνει μία μικρή. Εισηγήθηκε δηλαδή μικρότερα πρόστιμα για επιχειρήσεις που απασχολούν λίγους εργαζόμενους και μεγαλύτερα για όσες έχουν πολλούς υπαλλήλους, επικαλούμενος και σχετική πρόταση του ΣΕΠΕ.

«Δεν κατανοώ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που λέει για μείωση του προστίμου. Περιμένω την τελική τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», επέμεινε ο κ.Βρούτσης, γενικεύοντας, αφού υποστήριξε ότι «το νομοσχέδιο χτυπά στην καρδιά την εισφοροδιαφυγή και δεν περίμενα να μην το στηρίξουν όλα τα κόμματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο για την ανασφάλιστη εργασία είναι 10.550 ευρώ για ανασφάλιστους εργαζόμενους άνω των 25 ετών και 9.700 ευρώ για εργαζομένους κάτω των 25.

Συνεργάτες του υπουργού σημείωναν ότι το υψηλό ποσό αποτελεί κίνητρο στους εργοδότες να δηλώνουν τους εργαζόμενους και να καταβάλουν τις εισφορές τους και πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι, σε όσους έχουν 3 και 4 εργαζόμενους ώστε να ασφαλίζουν τον ένα και τους άλλους να τους έχουν παράνομους». Στον αντίποδα, βουλευτές της αντιπολίτευσης εξηγούσαν ότι η επιβολή οριζόντια του προστίμου κλείνει μικρές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v