Μετωπική Συμβουλίου Ιδρύματος - Πελεγρίνη

Ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Θ.Πελεγρίνη εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης το Συμβούλιο Ιδρύματος (Σ.Ι.) του πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Real.gr
Μετωπική Συμβουλίου Ιδρύματος - Πελεγρίνη
Ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Θ.Πελεγρίνη εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης το Συμβούλιο Ιδρύματος (Σ.Ι.) του πανεπιστημίου Αθηνών. Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του Σ.Ι., η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρό του καθηγητή Δ.Μπερτζιμά πρόεδρο, καταλογίζονται στο πρόσωπο του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών «ανεύθυνες ενέργειες που είχαν πολύ σοβαρό κόστος τόσο για τους φοιτητές όσο και για το διδακτικό προσωπικό και έβλαψαν το έργο και το κύρος του ΕΚΠΑ».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΕΚΠΑ

Το Συμβούλιο από τη δική του πλευρά επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στις ενέργειες του Θ.Πελεγρίνη κατά τη διάρκεια της τρίμηνης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων υποστηρίζοντας ότι δεν άσκησε επαρκώς τα καθήκοντά του αρκούμενος απλώς να «προβαίνει σε απλές προσχηματικές διαπιστώσεις περί αντικειμενικής αδυναμίας λειτουργίας του Πανεπιστημίου».

Από την κριτική τους στο πρόσωπο του πρύτανη δεν ξεφεύγει ούτε το πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι, για το οποίο αναφέρουν: «Αποκορύφωμα της ανεύθυνης στάσης του ήταν η εγκατάλειψη του Ιδρύματος εν μέσω διαπραγματεύσεων και της σοβαρότερης κρίσης στην ιστορία του, όπως ο ίδιος κατ' επανάληψη έχει αναφέρει, για να παίξει θέατρο στο Παρίσι, τον Ιουλιανό τον Παραβάτη, παραβαίνοντας το ύψιστο των καθηκόντων του, εκείνο του Πρύτανη του αρχαιότερου και εμβληματικότερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας».

Παράλληλα, του καταλογίζουν μη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος σημειώνοντας ότι «ο κ. Πελεγρίνης ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται για την προάσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και ειδικώς του ΕΚΠΑ, ξεχνώντας ότι, εκτός των όσων συμβαίνουν σήμερα και πλήττουν καίρια το Ίδρυμα, επί θητείας του και ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012 που υπέβαλε προς έγκριση στο Συμβούλιο, έχασε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ από ζημίες του χαρτοφυλακίου κινητών αξιών, όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΕΚΠΑ είναι 18 εκατομμύρια ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v