Hackers εισβάλλουν σε 2 εκατομμύρια λογαριασμούς Facebook, Twitter, Gmail και Yahoo

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Trustware, κατά το διάστημα του τελευταίου μήνα έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία login 2 εκατομμυρίων χρηστών στα Facebook, Yahoo, Google, Twitter και LinkedIn χάρη σε ένα νέο malware που ακούει στο όνομα Pony

  • Real.gr
Hackers εισβάλλουν σε 2 εκατομμύρια λογαριασμούς Facebook, Twitter, Gmail και Yahoo
Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Trustware, κατά το διάστημα του τελευταίου μήνα έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία login 2 εκατομμυρίων χρηστών στα Facebook, Yahoo, Google, Twitter και LinkedIn χάρη σε ένα νέο malware που ακούει στο όνομα Pony.

Το κακόβουλο λογισμικό είναι αρκετά πιθανό να προήλθε από τη Ρωσία μιας και εκτός από τις παραπάνω ιστοσελίδες είχε ως στόχο και δύο ρωσικά social networks. Όσο για τον τρόπο δράσης του, οι ειδικοί αναφέρουν ότι εισβάλει στους υπολογιστές των θυμάτων και είτε ψάχνει αν οι κωδικοί υπάρχουν κάπου αποθηκευμένοι είτε τους υποκλέπτει κατά τη στιγμή της πληκτρολόγησης από το χρήστη.

Στo 57% των περιπτώσεων ο ιός χρησιμοποήθηκε για την εισβολή σε λογαριασμούς του Facebook, στο 10% για Yahoo, στο 9% για Google και λιγότερο συχνά (3%) για την παραβίαση λογαριασμών του Twitter. Μάλιστα οι επιθέσεις κινήθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα με περιστατικά να αναφέρονται σε ΗΠΑ, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Γερμανία και πολλές άλλες χώρες.

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους κωδικούς βρέθηκαν για ακόμη μια φορά να είναι αρκετά αδύναμοι, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι χρήστες εξακολουθούν να επιλέγουν εύκολους στην πληκτρολόγηση και απομνημόνευση κωδικούς με τίμημα την ασφάλεια τους.

Πηγή: techgear.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v