Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα χρεωκοπήσει τη χώρα

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα θετικά επιτεύγματα της οικονομίας, όπως την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Real.gr
Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ θα χρεωκοπήσει τη χώρα
Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα θετικά επιτεύγματα της οικονομίας, όπως την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχέδιο απόλυτης χρεωκοπίας χαρακτήρισε τις προτάσεις του Αλ.Τσίπρα για την κρατικοποίηση των τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών. «Πρόκειται για σχέδιο απόλυτης χρεωκοπίας. Παντού κουρέματα. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα το σχέδιο του ξεπερνά τα 20 δις. Που θα βρει τόσα λεφτά;». Ο Γιάννης Στουρνάρας σχολιάζοντας την πρόταση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία τραπεζικών συνεταιρισμών αναρωτήθηκε «δεν γνωρίζει ο κ.Τσίπρας ποιοι έριξαν έξω την Αγροτική Τράπεζα;» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του ήταν μάντης κακών.


real.gr ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΖΑ από realmedialive

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι τα δύσκολα πέρασαν «δεν έχουμε όμως φτάσει στην κορυφή του βουνού».

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα θέσει τέλος στην υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων που, όπως είπε, αποτελούσαν πάντα τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, όταν άλλες επαγγελματικές ομάδες απολάμβαναν τις ίδιες κοινωνικές παροχές, χωρίς να έχουν ανάλογη φορολογική συνεισφορά. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε τέλος στο αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών από 1-1-2014.

«Η άρση αυτή δεκαετιών αποτελεί στοίχημα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται χωρίς αφορολόγητο για τα καθαρά κέρδη από το πρώτο ευρώ, έχοντας δυνατότητα να εκπίπτουν όλες οι δαπάνες τους ακόμα και ασφαλιστικές εισφορές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον Αλ.Τσίπρα τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 40 offshore εταιρίες και έχουν εισπραχθεί 50 εκατ. ευρώ. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι δεν δίνει έμφαση στην επικοινωνία «προτιμώ να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός, δεν έχω χρόνο για να ασχοληθώ με τα επικοινωνιακά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v