Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγετός και τουχτερό κρύο

(VIDEO) Xιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιoχές. Αναλυτικά η πρόγνωση.

  • Real.gr
Παγετός και τουχτερό κρύο
Νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και καλό καιρό με αρκετό κρύο στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης χώρας, περιμένουμε σήμερα. Ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα ενδέχεται να εκδηλώνονται στα ανατολικά τμήματα της Θράκης και κυρίως στον Έβρο, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα βρέξει στην Ανατολική Στερεά και στην Εύβοια με χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -6 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Θράκη να είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες, από -1 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από -3 έως 12 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 5 στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις εντάσεων 6 έως 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή μικρή εξασθένηση σε μέτριους.



Πιο αναλυτικά:

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά που το απόγευμα θα πυκνώσουν δίνοντας λίγες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, θα είναι το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς στην πόλη και στους 8 με 9 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Λίγες νεφώσεις και παγετό το πρωί, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Στα υπόλοιπα περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως και 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη,περιμένουμε νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v